Forgató kérdésben a saját tapasztalatom alapján azt mondanám, hogy nem érdemes olyat venni, ami nem tetszetős, nem illik a lakótérhez, vagy funkcionálisan nem megfelelő, mert utálni fogod.
Végigjártam az utat:
- egyszerű Conrad forgató: gagyi kivitel, hangos, rossz ránézni, kézbe fogni még inkább - kuka
- dupla Modalo: ez ugyan igényes kivitel, de egy fejen van a két óra, ha egy nagyobbat/nehezebbet rakok rá, a kuplung szenved, nyekereg és meg is akad (majd valamikor szétszedem és megjavítom, csak idő kérdése)
Végül arra jutottam, hogy vettem egy szépséghibásnak hirdetett dupla forgatót digitális LCD kijelzéssel a Vaterán, azóta is megelégedéssel használom. Esztétikus fekete zongoralakk, szürke plüss belső, semmi hivalkodás, csak teszi a dolgát: szépen csendesen forgat. Az LCD kifejezetten hasznos, a forgásirány/TPD beállítás egyszerű és adekvát. Annyi volt a szépséghibája, hogy egy alig látható ragasztó nyom van a bélésen az egyik fejen. Együtt lehet vele élni.
Ha az első két kört nem futom meg, vehettem volna ugyanennyi elköltött összegből akár egy négyes forgatót, ami 6 automata óra mellett nem is volna akkora hülyeség amikor pl. épp heti járáseltéréseket hasonlítok össze.
tomcat