Co2 Creative Commons License 2016.03.11 0 0 283

Sziasztok!

 

Lakásfelújítás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni, mert a szokásos cirkó/villany fűtés pro kontra halmazba keveredtem.

 

A lakás egy 46nm-es (3m belmagassággal)régi 1960-as építésű tégla épület E energia osztállyal bár ez még ablakcsere előtti, de alapvetően nem egy passzív ház. :)

A cirkó, kémény, engedélyek stb. mizéria miatt sem szimpatikus meg az 1-1,1m FT-os ára miatt.

Azon gondolkodtam és így ahogy néztem rögtön rossz céget találtam meg(BVF) hogy érdemes lenne kiszámolni mi a bekerülési költsége a villany padlófűtésnek valamint kb az üzemeltetési költsége.

 

4 fűtendő helyiség lenne 2 laminált parkettás és két járólapos

nappali: 22nm régi parkettával(nem szednénk fel amúgy jó állapotú de erre jönne a laminált közé meg a villany)

hálószoba:12,5nm ide is laminált jön(viszont itt jelenleg járólap van, ami szintén első ötletként maradna/t volna---erre jönne a villany majd a laminált)

előszoba: 6nm ugyan az a járólap(ennek a tetejére jönne a fűtés és rá még egy lap)

fürdő:4,5nm szintén járólap itt bontódna az aljzat

 

Kérdés, hogy egyáltalán a jelenlegi járólap tetejére lehet e bármilyen villanyfűtést tenni, vagy fel kellene mindent verni az aljzatbetonig?

Ha jól olvastam a parkettára le lehet fektetni, ezt nagyon nem szeretnénk bántani mert a parketta jó állapotú de a nappali nem beton hanem keresztgerendás fa födém, drága buli lenne lebetonozni :(

 

A 3m-es belmagasságot 2,7m-re csökkentenénk gipszkarton álmenyezettel felette mondjuk 10cm kőzetgyapot réteg, az ablakok már cserélődnek műanyag nyílászáróra.

Használati melegvizet egy 80-100l-es bojlerra bíznám.

 

Szerintetek kivitelezhető-e vagy egyáltalán érdemes-e gondolkodni a cirkó ellenében full villanyfűtésben egy ilyen típusú/minőségű házban/lakásban.

 

És mint mindig a buta kérdés, mennyi az annyi? Ahogy néztem a nem túl hideg februárban csak a gázszámla(konvektor) volt 9e Ft + 4e a villany, ha a téli hónapokban ennél csak 30-40%-al lenne több a full villany akkor erősen elgondolkodnék a rendszeren, főleg ha kivitelezhető és mondjuk a BVF-nél van aki jobb minőségben és vagy árban kivitelezné.

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

 

http://kepfeltoltes.hu/view/160311/46nm_lak_s_bp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg