halley Creative Commons License 2016.03.10 -4 1 5502

Kedves Thászosz-járók!

 

Mit lehet tudni az idei állapotokról a szigeten?

Befolyásolja-e az ottlétet a keletről érkezők tömege?

Vagy a kompjáratokat? (Kavala felől nyilván. De ott van a rövidebb Keramoti járat is, annak kikötője csak-csak nyugisabb, nemde?)

 

Arra azért számítok, hogy idén Görögország, mint autós úticél nem lesz az európaiak szemében igazán a topon, de arra gondoltam, hogy épp a szigetünk az, ami talán kiesik annyira a népvándorlás fő csapásirányából, ezért aztán oda esetleg mégiscsak érdemes lenne - ismét - elmenni. Sőt, Thászosz-ra remek útvonalak vannak Bulgárián keresztül is (pld. Goce Delcsev felől) , így talán a GR-Macedón, manapság rosszhírű határszakasz is megkerülhető lenne.

 

DE, azért nagy kérdés az is, hogyha én rájöttem, hogy a népvándorlástól mentesebb úticélt érdemesebb felkeresni, ugyanígy rengetegen gondolkozhatnak mások is.

Így aztán Thászosz gondolata kétélű fegyvernek tűnik most még: Vagy felettébb nyugis lehetne (a görögországi hírek miatt megcsappanó nyugati túristaszám miatt) , vagy tumultus is lehet ott (ha a bizakodók viszont jórészt épp ilyen helyeket keresnek majd maguknak).

 

Árszínvonalra is lehet ez bármilyen hatással?

Ha kevesebben mennek oda, csábítgatni kéne az embereket, esetleg jobbnál jobb árakkal? Vagy épp ezért az elvárt bevételt kevesebb embertől kellene megszerezni, ergo drágábban adni mindent?

Vagy, ha mégis sokan lesznek, akkor ott még kihasználható a túristaérdeklődés, tehát az ország ezen zugában a magasabb árak is megfizettethetőek?

 

Szóval a jelenlegi információ-bizonytalanság miatt sokféle végletbe való belefutást tudnék elképzelni. Jó lenne valamivel tisztábban látni...

 

Szóval mi érezhető ott manapság???