CsendPenge Creative Commons License 2016.03.01 0 0 1

Hát, visszaállították a topikot. Felmerült a lehetőség, hogy csak blog átirányítási módnak akartam volna használni, de szerencsére sikerült ezt tisztáznom, úgyhogy újra itt, éljenek a tápanyagok!

 

 

Rögtön egy érdekességet is írnék ide, ami gyümölcsfa esetében úgy gondolom egyedülálló lehetőség. Ez a Wuxal Ascofol, egy biostimulátor, több, mint egyedi beltartalommal, ugyanis az alga mellett (ez még nem nagy durranás) van benne citokinin, gibberellin, auxin, betain! Ezek növényi hormonok, amit a növények különböző részei termelnek, és pont olyan nagy jelentősége van a növény működésében, mint az emberi szervezetben a hormonoknak. Sajnos csak EDTA-val kelatizált, de hát ne legyen telhetetlen az ember, ehhez fogható stimulátorról még nem is hallottam. (ha valaki igen, legyen szíves, és ossza meg itt) Van még benne 2,5 % N + 1,25 % K2O, meg 0,8 % S, 3,0 % B, 0,14 % Ca, 0,0003 % Cu, 0,003 % I, 0,005 % Fe, 0,8 % Mn, 0,05 % Zn is, szóval nem üres. A leírása szerint pl. fagy előtt érdemes használni. Én még nem próbáltam, de nagyon ígéretesnek tűnik. Valaki esetleg próbálta már?

Az egy külön vicc viszont, hogy a gyártó oldalán azt írják, van 1 literes, meg 10 literes kiszerelés. Hát ehhez mérten csak 10 literes és 0,5 literes kiszerelést találtam.