Domi Creative Commons License 2016.03.01 0 0 25557

........> Egyébként az igazi sunyiságot abban tartom,hogy míg pl. a régi gázberuházásban az elszámolt, meghirdetetten megmaradt pénz helyben lett hasznosítva a buszfordulóban....

 

Quasi, merthogy az ingatlan tulajdonosok által összeadott gázközmű pénz egy része, pontosabban 5% -a, szét lett osztva az önkormányzat érintett tisztviselői (3 fő) között, "közönségkapcsolati szervezés"  címén. A többi lett eleve a létesítés alapja. Hogy azután abból is mennyi lett, lett-e egyáltalán visszafolyatva a mai közbeszerzéses idők kiforrt technikája szerint a megrendelői zsebekbe,arról nincs hasonló hivatalos feljegyzés. Inkább csak gyanítható abból, hogy például olyan kis-középnyomású gázelosztó vezeték is át lett véve, amely fektetési mélysége 60 cm volt a közút alatt. Ez most a csatornázáskor derült ki. Mint Olaszországban a maffia bűnei a 30 éves épületek bontásakor a szerkezetből kibukkanó csontvázak, meg  konzervált maradványok esetében.

 

Tehát mondhatjuk: nem csak állami szintű a korrupció, de helyi szinten is a lakosok pénzének lenyúlása bevett pénzügyi technika szerint történik és már 20-25 éve legalább.

 

Előzmény: Kerekhegyi másodrangú (25556)