ddsteel
2016.02.27
|
|
0 0
70626
|
Egy újabb pár adat, de ne higgy nekem, úgyis csak saját magadnak hiszel: 100 nm lakótér, 55 nm pince (fűtetlen, ennek ellenére mindig 16 fokos), 100 nm beépítetlen padlástér. 10 cm fehér hab a falon, padlóban 5cm, pincefödémen további 5 cm szigetelés (tehát több is lehetne, csak nem volt rá mód), plafonban 20 cm olcsó gyapot, padláson további 20 cm gurítva (Összesen tehát 40 cm gyapot). Téli gázszámla: 15 ezer/hó 4 személy napi fürdésével, konyhai melegvízzel. "Agyon vagyunk" tehát szigetelve, talán ezért nem 40 ezer a gázszámlánk, mit a szomszédnál. Ja igen, SIMA turbós kazán, semmi kondenzációs, 2 rétegű üvegablakok, nem 3 rétegű (sajnos a sarkokban néha párás is). Áldom az eszem, hogy szigeteltem, nem is volt rossz tapasztalatnak se csinálni. Előtte sokat fórumoztam és szerencsére az emitten általános véleményeknek hittem, logikus gondolkodás után, nem a huhogóknak (pl: agyon fogsz penészedni, ha beműanyagozod a falad stb...) Már csak azt bánom, hogy nem 15 cm van a falon 3 rétegű ablakokkal stb. De ez most már marad így, egy B kategóriás házam talán így is van... |
Előzmény: tixarka (70624)
|
|