Nemtom, miert rajtam kered szamon a podcastet, amikor az Lumberjack otlete volt, a bloggal egyutt. En csak arra reagaltam az otlete kapcsan, hogy milyen technikai akadalyokat kellene lekuzdeni ahhoz, hogy az megvalosuljon. Utana jottek az ujabb otletek, amik kozott en felvetettem egy cikksorozatot, ami foglalkozhatna a magyar orakereskedoi es oraszervizelesi helyzettel, a piac allapotaval. Izlesek es pofonok kulonbozoek, nyilvan nem mindenkit erdekel egy adott tema. De ahogy Lumberjack is helyesen felismerte, akut hiany van magyar nyelvu oras online tartalombol. Ha megcsinalna valaki (vagy inkabb: egy stab) egy portalt, azon boven lenne helye az olyan cikkeknek, elemzeseknek, videoknak, podcastoknak, mint amit Lumberjack vagy epp Te olvasnal/latnal/hallanal szivesen, de lenne boven hely az olyan jellegu tartalomnak is, mint amit en vetettem fel.
Tovabbra sem ertem, miert feszegetjuk az izlesbeli kulonbseget :) Nem igazan ertem, miert kell nekem vagy masnak megmagyarazni, hogy miert erdekes egy tartalom, amit mi szivesen olvasnank/hallanank/latnank. Ez kb. olyan, mint ha mentegetozni meg magyarazkodni kene valakinek itt, hogy miert valasztott egy XY orat. Mert az tetszett neki es kesz. Valaki szerint rusnya meg ertektelen sz*r, o szerinte viszont tuti valasztas. De ha mindenkepp meg kell magyaraznom, hogy miert erdekel a tema -- bar mar erintettem ezt par posttal ezelott --, akkor ime: kivancsi lennek, vajon bizonyos budapesti kereskedesekben miert kedvesek, mas kereskedesben miert kevesbe kedvesek (sot, nehol bunkok) az eladok. Az az oka, hogy milyen orat viselek? Vagy az, hogy nem turista vagyok, tul sok magyar lezeng vasarlasi szandek nelkul naluk, es ebbol azt derivaljak le, hogy aki magyar, azzal nem kell foglalkozni, mert ugysem fog vasarolni naluk semmit? Pont ezert lennek kivancsi arra, bizonyos kereskedesek tenyleg "ra vannak-e allva" a turistakra, tenyleg rajuk fokuszalnak-e inkabb. Marha erdekes lenne probavasarlasra kuldeni egy kis hazankban elo pl. kinait, aki angolul koszonne kapasbol. Gondoltam mar ra, hogy en is megjatszom ezt, eleg jo az angol tudasom es nem tipikus magyar akcentussal beszelem, de a legtobb helyen mar ismerhetik az arcomat, igy konnyu lenne lebuknom :)