_KORE_ Creative Commons License 2016.02.24 0 0 36743

http://koraszulott.com/hirek/36-koraszueloett-mentes/653-2016-02-24-20-07-56.html

 

NYITOTT INKUBÁTORT KAP A SOTE II. PIC!

 

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület (KORE) 2016. február 24-én 1.152.645,- forintot adott át a SOTE II. Női Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya vezető főorvosának, dr. Kocsis Istvánnak. Az összeget a KORE egy fővárosi futógála keretében indított kampányával, futónagykövetek segítségével gyűjtötte össze.

Ezúton is szívből köszönjük futónagyköveteink munkáját és az adományozók nagylelkű hozzájárulását, nélkületek ez nem valósulhatott volna meg.

A KORE alapítói és tagjai 2011. óta azon dolgoznak, hogy a koraszülött babák Magyarországon is minél több időt tölthessenek szüleik közelségében már az intenzív ápolás időszakában is. Ezeknek a babáknak van a legnagyobb szüksége az ölelésre, szüleik testének melegére, az anyatejre, a szülőknek pedig elengedhetetlenül fontos, hogy ne csak tehetetlenül álljanak az inkubátor mellett, hanem aktív részesei legyenek kisbabájuk gyógyulásának.

A most átadott összeget az Osztály egy nyitott inkubátor beszerzésére fordítja, melyet az anya-baba szobában helyeznek majd el. Itt az édesanyáknak lehetőségük van arra, hogy stabil állapotú koraszülött babájukkal a nap 24 órájában együtt legyenek – orvosi felügyelet mellett - kényelmes, családias körülmények között.