Nem altalanositottam, hanem konkret szemelyrol beszeltem, szemelyes tapasztalat alapjan - mellesleg olyanrol, aki kiszallt mar ebbol a magyar turistakert folyo versengesetekbol.
A versenyben maradtak nemelyike pedig korabban itt maga is bevallota, hogy meg az indonez nyelvet sem beszelte (a balinezrol nem is szolva) mikor mar itt hirdetgette szolgaltatasait.
Nem akarok neveket emlegetni, akik regota olvassak a forumot, tudhatjak, kikrol van szo.
Mindenestre en is leszurtem mar, hogy a kinnti szolgaltatasokat hirdeto magyarok kozul kihez iranyitsam azokat, akik magyar segitsegre szorulnak Balin. Nev nelkul: Ahhoz, aki eddig nem folyt bele a veszekedesekbe es az alnickekkel valo onreklamozasokba egyarant.
Ami pedig a konyveket illeti, bar tudom hogy ez a kinnti vezetoknek es turaszervezoknek "konkurencia", de egy egyenileg utazonak bizony elsosorban egy minel jobb utikonyvre van szuksege, az segit neki a legtobbet.
Hatterinfokra, a sziget kulturajanak megismeresere pedig magyar nyelven is van mar par eleg jo konyv, az egyik legujabbat eleg sokat reklamozta mar itt szerzoje (akit egyebkent szinten ismerek).
Angol nyelvu konyvekkel pont Bali kulturajarol es tortenelmerol pedig aztan mar tenyleg Dunat is lehetne rekeszteni.