N Tamás Creative Commons License 2016.02.23 0 0 190548

Isten jelenlétéről:

Isten szellemi lény, de van fizikai teste, és a mennyben van. De a Szelleme ki tud átadni Belőle, meg tud jelenni az ereje a Földön, és ennek vannak fokozatai is. Pl Saulra rászállt Isten ereje, amikor a prófétákkal között volt, és ruháját is ledobva profetalni kezdett. Vagy amikor a frigyladat letettek Obed Edom hazahoz, es "megáldotta az Úr OE házát és mindenét, amije van", ebbol vettek észre h vissza kell hozni a frigyladat, mert rajta van a shekina, Isten dicsősége, ami nem egy vallásos vagy valami homályos és érthetetlen dolog hanem nagyon valóságos, aki átélte mar h Isten ereje rá szállt az szomjas és vágyik vissza az Úr jelenlétébe, lásd David zsoltarait.

"Kívánkozik, sőt emésztődik lelkem az Úrnak tornácai után, szívem és testem ujjongtak az élő Isten felé. A veréb is talál házat, és a fecske is fészket magának, ahová fiait helyezhesse, a te oltáraidnál, oh Seregeknek Ura, én Királyom és én Istenem."

Egyebkent az oszovben nem úgy szerepel, h Isten jelenléte hanem Úrnak tornácai Úr hazanak küszöbén, Istennek lelke (Szelleme) ő reá szálla, ujszovben ruhája fényes lőn, stb. Ezt ma ugy hívjuk, h Isten jelenléte, vagy Isten kenete ott van, szerintem nincs ezzel az elnevezéssel baj.

Aki úgy beszél h hiszen Isten mindenütt ott van, minek ez a misztikus szövegeles a jelenlétéről, az szerintem csak egyszerűen nem szomjas Istenre, nem érti ezt, bolondság neki. El kell fogadni, ilyen ember is van. Sőt igazából a legtöbb ember ilyen. Testi embernek bolondság a szellemi dolgok, Isten dolgai.

"Now the natural man receiveth not the things of the Spirit of God, for they are foolishness unto him, and he cannot know them, because they are spiritually judged"

Előzmény: Báthory Ödönke (190529)