round & round Creative Commons License 2016.02.21 0 4 2124

Köszi, hogy értékeled a szándékomat! :)

 

Ezzel most felébresztetted a gondolataimat, kifejteném bővebben, mit gondolok a helyzetről. Szerintem ami a legrégebbi-kocka rendszámos topikok közötti átjárást illeti, általában át szokták írogatni a másik topikba is azt, amit az egyikbe betesznek. Lehet, hogy előbb-utóbb rentha92 és tamasi 48.-49. is beírta volna az adagját (utóbbi biztos, hogy felfedezte már ezt a topikot), de mivel elég nagy mennyiségről volt szó, ezért nem lett volna jó, ha esetleg elsüllyednek a rendszámok és nem kerülnek be ide is, szóval kezembe vettem az irányítást. ;)

 

Szerintem ez az itteni gyűjtés annyiban különbözik a Legújabb és a Magyar rendszámok topikok listáitól, hogy ott toplisták vannak, nem permanensek az oda bekerülő rendszámok, hanem egy idő után leesnek, és elfelejtődnek. Ott az a lényeg, hogy minél újabb rendszám legyen, az egy darabig ott lesz, majd leesik, és nem lesz érdekes. Ezzel szemben a kockás és a legrégebbi rendszámos topikokban egy állandó listát hozunk létre, ahol az a lényeg, hogy minél inkább összeálljon egy-egy rendszámmező. Ha ide egyszer bekerül valami, akkor ott is marad a listán. Szóval más súlycsoport a két listatípus, de van még egy fontos dolog: a toplistáknál ugye a legújabbak számítanak, és legtöbbször van esély arra, hogy ezeket a rendszámokat láthatjuk még a jövőben. De amik a legrégebbi és a kocka rendszámos topikok metszetében vannak, azok elég régi rendszámok (most az A-sok és a B-sek). Sokszor azóta a forgalomból kivont járművek is bekerülnek az egyik topikba, és amúgy sincs sok esély, hogy más látná még később ezeket a régi járműveket. Ezek már nem olyan prédák, mint a legújabb rendszámok. Meg ha már az egyik topikba be lettek írva, és jók a másikba is, akkor legyenek ott mindkettőben. Ne legyenek külön listák, hogy ez szerepel az egyiken, de a másikon nem, hanem az lenne jó, ha egységes, áttekinthető lenne az egész - hiszen ezért van, hogy mindent összegyűjtsünk. És ne legyen olyan se, hogy elsüllyednek rendszámok.

 

Engem elsősorban ez a szándék vezérelt, és az, hogy ha már egyszer sikerült összefésülni a listákat, akkor ne kelljen megint. A legtöbb Legrégebbi rendszámokba író ide is be szokta tenni a rendszámait, talán mostanában nem volt olyan, hogy kocka rendszám kimaradt volna. Bár most nincs energiám utánanézni...

 

Nekem ez a véleményem, lehet, hogy a többiek másképp látják. :)

Előzmény: Ezequiel (2123)