OFF!
Itt szerintem mindenki fényképezni akar, és szeretne minél jobb képeket csinálni.
Többször kiutáltak már engem a Sándorral együtt, hogy ez egy műszaki, vagy szigorúan pentax topik, amikor a képekről, a fényképezés "filozófiájáról" próbáltunk beszélgetni, vitatkozni.
Pedig mint azt a Peti alábbi példája mutatja: ha a fényképezésben nem a fényképeket tartjuk fontosnak hanem a technikát akkor olyan hülyeségekkel riogatjuk egymást, hogy FF gépen csak millás objektívekkel lehet jó képeket készíteni, meg minél jobban "karcol" az objektív annál jobb lesz a kép.
Azt csodálkozunk, hogy hiába van a legjobban karcoló objektívünk, és ezer megapixeles érzékelőnk a képeink ugyan olyan szarok maradnak, csak nagyobb felbontásban és még élesebben.
Ha csak műszaki dolgok érdekelnek valakit az ne beszéljen, jó vagy rossz képről, mert nem sok összefüggés van a kettő között.
Szerintem vannak itt olyanok is akik jó képeket szeretnének csinálni, és ezektől a technikai tanácsoktól egy fikarcnyival sem kerülnek közelebb céljukhoz, csak a pénzüket dobálják ki feleslegesen a jó fénykép reményében.
ON.