kisya Creative Commons License 2016.02.16 0 0 410

Kedves Fórumtársak!

Nem területem a társasházi és közös képviselői munka, én csak egy dolgos és a felmerülő költségeket rendszeresen fizető lakó vagyok. Ezért a hozzáértőkhöz fordulnék segítségért.

 

A problémám, hogy egy tetőtéri lakásban élünk, ami több ponton is ázik. Többször is jeleztük a közös képviselő felé, hogy ez probléma és a tető hiába volt időként foltozva, évről-évre, újabb beázások keletkeznek. (több tetőtéri lakásban is ez probléma)

Lényegében egy teljes körű tető felújításra lenne szükség. Erre a háznak még megtakarítása is lenne, csak több, alsó szinteken lakóknak ez nem érdeke, hiszen náluk nem ázik. Elég primitív hozzáállás, de sajnos ezzel állunk szemben.

Érdekelne, hogy milyen úton lehetne kötelezni a közös képviselőt, vagy kötelezni a házat arra, hogy változás történjen.

 

 

Az is érdekelne, hogy tulajdonosként milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogy lépésre bírjam a közös képviselőt, legyen szó akár csak a tető foltozásáról. (Mert ezért is sokszor könyörögni kell).

Illetve mi történik akkor, ha többen is eljutunk arra a pontra, hogy ez már nem elviselhető állapot, és egy kisebb összefogással önköltségre megjavítjuk a beázás helyét? Ilyenkor utólag terhelhető a ház? Illetve, mivel mi belenyúlunk a ház eredeti szerkezetébe, akkor onnantól kezdve az a lakás tulajának a felelőssége? 

 

Bármilyen megoldás, segítség, jó tanács jól jön. 

Előre is köszönöm a választ.