Olvasó oo Creative Commons License 2016.02.16 0 0 1164

Én azt gondolom hogy ez az ország európában van. És a középeurópai közigazgatási területen külömböző népek fiai és leányai élnek nemzedékről nemzedékre. Azt is gondolom hogy eddig mindenki  hajlandó a közöltekkel egyet érteni. Ám amig a határos országok népei  minden probléma nélkül beintregrálódtak a magyar kulturába.A cigányok integrációjával probléma van. Ám azt is látni kel hogy a probléma nem kulturális. H iszen a németek, a románok, csehek, osztrákok  mind használják a magyar nyelvet a közigazgatási intézményeket is. És a cigányok is ugyan igy. És ogyan ott. A felsorol nemzeteknek az országban  nezetiségi képviseletük van. A cigányoknak is. A külömbség abban van hogy milyen a felsorolt  nemztiségi lakoságnak a érdekérvényesitési adotsága. Hogyan értelmezem én az emliteteket? A rendszer változás óta sok korosztály kerültki az osztöndijakkal támogatot képzéseknek köszönhetően a cigány lakoság köréből. De méng mindig az mondható hogy a cigány népeség zömel alul képzet a munkaválalói  piac  kihivásaihoz .

 

Eből köetkezően kivan rekesztve a a munkával megszerezhető javakat iletően. Igy a  lakássaiknak felszerelése nem kielégitő szinvonalu a mai követelményekhez.A  közegészségügyi aktuális helyzet  már több éve romló,  romlik. A 3. évezred  magyar polgára aki cigány is  a társadalomban nagyon hátrányos helyzetben van a többi már megnevezet nemzetiségekhez képest .Az országban igen is jelenlévő  lokálpatriótizmus. Mostanában  nem segiti a felzárkózás folyamatát.Egy olyan közös hazában amelyben több nemzetiség álamalkotó tényező. Azzaz magyar. Ezek közöt a cigány is. A  roszindulatu szólamok és ideológiák károsak erre a kozösségre. Amit  magyar hazának neveznek közösen.  Én azt gondolom hogy

 

Az a meldöngetés hogy igy meg ugy ez a haza csak a mienk nem hiteles, Hiszen mondjuk a német nemzetiségnek ebben a közös hazában joga van ezt vitatni. És  a többi nemzetiségnek is adasség meg ez a jög.  Namármost ha ez igy van ,a dühöngő meldöngetőknek nem lehet igaza. Azért pedig ne alakitsanak egyesek pártokat azzal a célal hogy egy ilyen közösséget mely álamot alkot  fenyegessenek.