Kedves mindenki!
Tudom pofátlanság, hogy pont ezen a fórumon érdeklődök, de tudnom kell. Hátha tud valaki segíteni. 
Nemrégiben vettem észre magamon, hogy remeg a kezem. Mind a kettő, de a bal jobban. Először nem törődtem vele, mert akkor tűnt fel amikor az iskolában prezentációt tartottam. Azt hittem, csak az idegesség miatt. Viszont a későbbiek folyamon nem csak nekem tűnt fel, hanem a padtársam is észrevette, meg az osztályfőnököm is. Akkor sem gondoltam, hogy komoly bajom lehet, azt hittem csak a kávétól. De aztán leálltam a kávéval, nem fogyasztok se drogokat, nem iszom alkoholt sem, nem is dohányzok és még mindig remeg. Néha a bal kezemen a kisujj rángatózik is és nem csak maga a kézfejem remeg, hanem mintha az alkarból eredne. 
A szüleim szerint azért remeg a kezem, mert túlsúlyos vagyok és elzsírosodott a szívem, magas vércukorszint és magas vérnyomás. Hogy a szívemmel van-e valami azt nem tudom, de valószínűleg nem, a vércukor szintem az teljesen normális a vérnyomásom pedig tökéletesen átlagos 120/80 akárhányszor mérem én vagy az orvos.
Rákerestem így hát az interneten (tudom, nem a legbiztosabb módszer) és a parkinson-kórt adta ki "diagnosztikaként". Ezért hát rákerestem külön arra is, hogy mik is a parkinson-kór tünetei, korai tünetei és számos megegyezést találtam. Remegő kéz, meghajolt hát (január óta elég sokat fáj a hátam, derekam, jelen pillanatban is sajog a jobb oldalam), kis léptek (bár ez lehet attól is, mert rövidek a lábaim, viszont lassan nem járok, inkább sietve), van, hogy néha megszédülök és meg kell kapaszkodjak. Nagyon-nagyon sűrűn fáj a fejem, szinte minden nap és rettentően elviselhetetlen. Általában csak a fejem egyik fele. Azt is észrevettem, hogy mostanában (úgy jó pár hónapja) nagyon rosszul alszom, forgolódok, többször felébredek éjszakánként vagy el sem tudok aludni. Nappal viszont fáradt vagyok és ha hazaérek az iskolából akkor le kell feküdjek aludni mert nem bírom tovább. Az izommerevséget még nem tapasztaltam, annyi, hogy néha begörcsöl a vádlim ami ugye fájdalmas, de ilyen más embereknél is van és kezelhető. Meglassulás sincs, továbbra is lendületesen mozgok. Az írásommal kapcsolatban annyi, hogy eddig nagy, kerek betűkkel írtam, mostanában viszont egyre csúnyábban és laposabban. Szorongás és kimerültség betudható a végzős iskolás évnek, azt hiszem. Az arcomon a bőr száraz és "pikkelyes", meg a fejbőrömön is korpa szerű. Ez is a tünetek között volt. A "korpa" nem rég jelentkezett, a száraz, pikkelyes arcbőr meg régóta fennáll. 
Tényleg nem tudom mi tévő legyek. Annyi oldalt átböngésztem már és mindig a parkinson-kórnál kötök ki. Lehet, hogy paranoiás vagyok, nem tudom. De őszintén remélem. 
Orvoshoz nem szívesen megyek (szerintem senki sem), mert valószínűleg hosszú folyamat lenne kivizsgálni és nagyon szoros az időbeosztásom az iskola miatt. Ez az utolsó évem és nem szeretnék lemaradni semmiről. Elég fiatal is vagyok ahhoz, hogy parkinson-kórom legyen. Ebben az évben leszek 19. De azt is olvastam, hogy egyre több fiatalt diagnosztizálnak ezzel a kórral. A mai világban már semmin sem lepődöm meg. Emellett ha jól tudom, örökölhető betegség és én nem ismerem az apukám felőli családod, lehet, hogy tőlük származik. Meg attól félek, ha kiderülne, hogy tényleg az amire gyanakszok, nem lenne esélyem tovább az életre, mert nem vennének fel egyik iskolába se. Gondolom érthető. 
Tehát csak annyit szeretnék, ha bárki közületek úgy gondolja, hogy van okom az aggodalomra mert ez parkinson-kór gyanús, akkor kérem írja meg, mert nagyon sokat segítene vele!