parsifal hendrix Creative Commons License 2016.02.13 0 0 204

tn

A karigazgató jó barátom és ő mesélte, hogy az Eszter a próbák alatt is végig teljesen ki volt borulva, a darab KW öntörvényűsége, csapongásai miatt alig állt össze, botrányos volt az egész. A 2. előadásnál egyébként a végső taps alatt Eszter csak úgy levette egy szál  pólóját, ezzel is kifejezve a rendezés iránti utálatát. Nagyon meghallgatnám egyébként a művészek véleményét is, de ők az ügy iránti elkötelezettség miatt egyelőre hallgatnak.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FyCaYF939e8

 Fried Peter-König Heinrich, Lohengrin ( Katharina Wagner )  

Merkelt is fenyegetik a magyarok! Majd jól odavágunk!

Kispirics odabasz!

 

Blues Company -Kispirics  

https://www.youtube.com/watch?v=jkoBvGjWrNc

 

ketitörpe

1. MGP, a cikk szerzője ősbölény, akit magán kívül senki sem vesz komolyan.  2. A Lohengrinben semmi antiszemitizmus nincs. A Ringnek lehetséges antiszemita olvasata (Alberich és Mime mint a rendkívül ellenszenves zsidóság ármányt szövő/világuralomra törő képviselői, megspékelve a félzsidó Hagennel, W. talán legvisszataszítóbb figurájával) is, ám a Mesterdalnokoknak legfeljebb közvetve, hiszen még ha eredetileg Hans Linck néven akarta volna is szerepeltetni Beckmessert a szerző, Wagner idejében mindenki tudhatta, hogy a 16. században zsidó NEM tölthetett be városi írnoki posztot tisztet. A Parsifal megint értelmezhető úgy, hogy az üdvösséget/ hitbéli tökéletesedést megkísérlő és elbukó Klingsor a hitbéli igazakon áll bosszút.

 

Loge

Bocs, de Hans Lick lett volna eredetileg Beckmesser, a "híres" bécsi kritikus után (Eduard Hanslick). Sümegi pedig tényleg a rendezés ellen tiltakozott a vetkőzéssel, és azzal is, hogy a premier után már kihagyta a köpködést az 1. felv-ban.

 

törpe

 

Kedves Tűzisten! Elgépeltem, van ilyen, kösz a javítást. Wagner idejében közismert tény volt, hogy Hanslick zsidó származású, bár a köztudatban Meyerbeer és az általa megtestesített operaüzem számít W. elsődleges célpontjának. A fórumokat olvasgatva feltűnt, hogy a 8-ikai előadáson, amelyen személyesen ott voltam, Sümegi nem köpte le Friedet, azaz a pártfőtitkár-királyt. Én sztriptízt azon az előadáson nem láttam, persze engem is érhet érzéki csalódás. Sümegi a zárójelenetben pizsamafelsőben és szoknyában volt. Amúgy engem X. Marikára emlékeztetett valamely vállalat pénzügyi osztályáról. :)) Tryptichonnak: Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak.

 

paris, 2OO4

 

Tudomásom szerint Tóth Péter egész komolyan beteg volt a Liszt-verseny ideje alatt, kész csoda, hogy egyáltalán vállalta és szerintem még így is messze rendkívüli volt a többiekhez képest is!!! A fiatal zongoristageneráció legígéretesebb tagja és Richter-kaliberű zongorista lehet belőle akár. Violetta1! Annyira örülök, hogy végre valaki hallott Tóth Péterről és hasonlóan jóvéleménnyel van róla, mint én!! :-))

 

Tóth Péter zongoraművész  

https://www.youtube.com/watch?v=IFvuzXoRdaA

-nem egyszerű pálya a művészeké

 

ivan kozlovsky

 

Paris!Csak gratulálni tudok neked a véleményedhez!Biztos Richter lesz belőle!Hiszen ő már most Richter!!!!!Sőt...... Arról a komoly betegségről én is tok egy-kettőt...azért annyira nem volt vészes úgy tudom...hülye lett volna nem vállalni!ha nem sikerül,van mire fogni,így meg mindenki csodálja.Vagy nem?

-puff neki! de Ivan már ilyen, főleg ha zongoráról van szó

 

továbbra is ivan

Nem értem,hogy Magyarországon miért kiáltanak ki egy átlagnál-az átlag sajna igen szar-jobb zongoristát nagy művésznek???Nem bírunkvárni a "sztárcsinálással"?Énnem emléxem pl,hogy a Bogányit annyira sztárolták volna...és most tényleg a legjobbak között van!Ha arrébb nézünk ezen a pirinyó országon 50000000000000000000000000000000Tóth Péter és még sorolhatnám,hogy kik vannak.Megerősítem,hogy nekem Tóth Péterrel semmi bajom,én is hallottam már nagyon jól játszani és ezt nem is ő lekicsinylésére mondom.De nem értem,amikor egyesek kijelentgetnek ilyen hülyeségeket.Elég csak a nagy versenyekbe belehallgatni.Emlékeztek még,hogy Karsai Márk milyen nagy port kavart?Vagy pl.Holics László?

 

paris

 

Én nem hasonlítgatnám karsai Márkhoz, mert ő sehol sincs! De tiszteletben tartom a véleményed, ezért kérlek Te is az enyémet!(pl. ne nevezd az átlagnál szarabb zongoristának) Egyébként nem tudtam, hogy ilyen magas színvonalú zongoristáink vannak!! (500000000000000000 Tóth Péter!) Bár örülnék neki...

Bocs! Félreolvastam! Azért nem nevezted az átlagnál szarabbnak.

 

unoka hugo

 

bizony, bizony, nekem is meg kellett volna írnom a hattyúdalomat, mert mióta feltrancsíroztak és újra összevarrtak, csak a bach mester kantátéit hallgatom, abból is éppen a világiak vannak kéznél, amit a scherier cvezénzel. Nomen est omen, ritkán énekel is bennük. kedvenc Tubeuf nevű francia publicistámtól most olvastam Walter és az ex-postáskisasszonz közötti "szerelemről", melznek joooovoltából megszületett a lexebbik "DAL A FÖLDRŐL", és állitólag másnap (?) volt egy koncert, ahol élőben zokogták végig...A hattyú halála meg az, hogy szegény Kata meeg egykettőre halálba hanyatlott. Und ewig, ewig....

-szegény hugonál csak nem már a z a betegség jelentkezett?

 

megint hugo

Jajjjjj Abakusz.... hattyúfelhang... félbemaradt darab a fúga m űvészetében, rögtön talűlnak valami hangokat: b, a c, h... mindenre van magyarázat, amire nincs...