parsifal hendrix Creative Commons License 2016.02.12 0 0 196

amint alkalom nyílik természetesen jönn egy kis jazz:

 

La Folia 2OO2 (őt nem ismerem)

 

Úgy tűnik lassacskán a magyar jazz is kitör kis hazánk     szűkös keretei közül  nagyvilágba ahová zené- szeink képességük alapján mindig is tartoztak.             A baj csak az, hogy jazzistáinkat itthon szinte senki nem ismeri, a lemezek terjesztése katasztrofális, a műfaj  a médiában gyakorlatilag nincs jelen és az egész   néhány elvetemült megszállottat kivéve senkit    sem érdekel.     Persze ez más művészeti ágakkal is így van korunk dicsőségére.

(A cikkben Winand Gáborról van szó. Belehallgattam néhány felvételébe, hát nagy hátszéllel megy a semmitmondásba)

 

(((Jöjjön helyette egy kis Syrius

Syrius - Széttört Álmok 1970 Live Full  

https://www.youtube.com/watch?v=pPL4zTpDUoE

 

- a winandbenkóstb. semmitmondás helyett)))

 

én nem szoktam tapsolni, ha a koncerten nem éreztem az előadó(k) igazi odaadását. Túl sok az "iparos", túl sokan pénzre játsszák ezt az egészet, s -ó, jaj! - túl kevés az igazi, lélekben örök gyermeknek megmaradó, a művekre az 13794. előadás után  is rácsodálkozó muzsikus, azazhogy: MUZSIKUS! A közönség meg tapsoljon, ha akar.

- ezt egy komolyzenei koncert kapcsán írja Tn, de jól passzol a Syriushoz

 

hoppá! És itt van Judit!!!!!!!!!!!!!!!!!!(mekkorák már a székely pulyák!????)

 

 Erről a témáról egy érdekes "taps élményem": Kovalik Balázs rendezte Kékszakállú, Judit: Kovács Annamária, Herceg: Rácz István. 5. ajtó után a Herceg mögött reflektorok gyúlnak, diadalmas zene, stb.. leénekli gyönyörűen Rácz István, ahogy szokta, utána minden elsötétül, és bizony, a nézők egy része tapsolni kezdett, Judit vaksötétbe, és szórványos tapsba énekelte bele: Szép és nagy a te országod. Ennyit a tapsról.  :))))

 

itt meg unoka hugo -egy sümegi estről:

 

harsány jótékonyság! eleinte még nem is undorodtam tőle, aztán amikor kiderült hopgy egyszerű sztárcsinálásról, önjelolt zsenialitásról van szó, a túl ügyes menedzselés a saját ellentétébe fordult és OKLENDEZTETŐ kivitelben kaptuk a műd sort, akkor berágtam. Van egy korrekt énekesnő, aprócska nemzetközi karrierrel, pl TORONTO operaházában szép sikerei vannak évről évre, s előadják róla hogy ő az új magyar csoda, a ki szegény beteg gyerekekért még szólócédét is összehoz, s a lemezbemutató koncerten egy valóban tiszteletreméltó agg világsztár is fellép. a trieri operaház vezető karmester n meg vezető baritonistája viszont kb oilyan mintha székesfehérvár sztárjairól beszélnénk nemzetközi összefüggésben. A művésznő véh gigorditja az estet négy toalettben, hogy megmutassa, ő tuda a leghangosabban énekelni S Z Á N A L M A S -!!!!!!!!

Nem a Giacominivel volt a baj, hanem a jóizléssel, az erkölcvsi érzékkel, azzal, hogy jó ügy érdekében tehetséges emberek ROSSZAT xcsináltak és rosszul IZLÉSROMBOLÁS, hitelrontás, az Opera megszentségtelenitése. A rocjktárok öltözzenek különböző toalettekbe és hivják meg a gazdag adakozó geciket, egy operaénekesnő énekelje, ahogy szokta JÓL a szerepeit, és ne sztároltassa magát mint egy való világos rüfke bocs a csúnya szavakért, az ESEMÉNY FELHÁBORITÓ -!!!!!

 

Tn.

unoka hugo Szerintem egy kicsit a női írígység füstöl belőled. Tény,hogy az est címe így túlzás,de ezelőtt néhány héttel ilyen maszlaggal csináltak teltházat az Operettben,az aztán volt a szégyen a bp-i zenei életre.

 

Unoka

jajjjj istenkém, csak már megszorongatná azt a csapocskát valaki, amelyen keresztül a női irigység füstölög belőlem :) -!!!!

 

és színre lép Ivan Kozlovsky is! 2OO4!

 

Március 25-én véget ért az Első Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny Szegeden.A 3 fordulós verseny zsűri tagjai voltak:Lantos István-elnök,Szokolay Balázs,Némethy Attila,Csiky Boldizsár,Felicia Stankovici.A döntőben a szegedi szimfonikus zeneklar működött közre Gyüdi Sándor vezényletével. És most a végeredmény:BÁLL Dávid,a Zeneakadémia III.éves növendéke nyerte az első díjat  és a Bartók -díjat,a Szonátájának előadásáért! A 2.díjat Fehér Ernő,3-ikat Harada Ayako nyerte,mindketten  a Zeneakadémia növendékei.Március 25-én véget ért az Első Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny Szegeden.A 3 fordulós verseny zsűri tagjai voltak:Lantos István-elnök,Szokolay Balázs,Némethy Attila,Csiky Boldizsár,Felicia Stankovici.A döntőben a szegedi szimfonikus zeneklar működött közre Gyüdi Sándor vezényletével. És most a végeredmény:BÁLL Dávid,a Zeneakadémia III.éves növendéke nyerte az első díjat  és a Bartók -díjat,a Szonátájának előadásáért! A 2.díjat Fehér Ernő,3-ikat Harada Ayako nyerte,mindketten  a Zeneakadémia növendékei.

vAJH MI TÖRTÉNT AZ ELMÚLT TÖBB MINT ÉVTIZEDBEN  a győztesekkel?

 

Tn

 

azt hogy hany evente rendezik meg, meg nem lehet tudni, mint ahogy sok mindent sem a versnyrol, nincs rendesen publikalva, sot szervezve sem, dehat ez az elso, majd csak belejonnek a szervezok. a lelkesedes mar legalabb megvan, es a joindulat is, no meg a csaladias legkor, az elso NEMZETKOZI bartok zongiversenyunkon ugyanis kb 1 kulfoldi volt, azt is kiszortak az elödöntöben, pedig szerintem volt olyan jo, mint masok, akik tovabbjutottak. viszont minden zeneakademista es szegedi versenyzo  szamithatott a zsuri kiemelt figyelmere es szimpatiajara, es talan azon sem lepödtünk meg nagyon, hogy minden dijat zeneakademista nyert. egyebkent az elsö 2 dijas ketsegkivul kiemelkedett a mezonybol, megerdemeltek, nem is azert mondom mindezt. csak hogy remeljuk, a kovetkezo jobban lesz hirdetve külföldön, es akkor majd a nyertesek tenyleg azzal buszkelkedhetnek, hogy megnyertek egy nemzetkozi versenyt. ez most inkabb csak egy kis hazi mulatsagnak tunt-----ketsegkivul nagyon magas szinvonalon ugyan.