Pompiere Creative Commons License 2016.02.05 0 4 55263

Látva a webappot - amely nagyon hasznos - azért laikusként is felvetődik néhány kérdés a kék körrel kapcsolatban, annak ellenére, hogy ez már veszett fejsze nyele, jelentős változások nem lesznek, nem lehetnek ill. volt már itt polémia róla:

Minek szinte minden irányváltáshoz tábla? Mivel az esetek nagy százalékában még a gyakorlott túrázó is szakaszhatáron kezdi meg az etapját ezért teljesen érthetetlen, hogy jellegtelen irányváltási pontoknál információs táblák halmaza fogadjon. Egy kezdő (kék)túrázó biztosan nem valahol a szakaszvégpontok között kezdi a túráját, már csak a pecsételés miatt sem, ha érdekli egyáltalán a pecsételés. (Én sem az ásotthalmi Dugonics-erdő közepén (DA265UTJ-2) kezdtem az AK-t, hanem elbuszoztam az egyik szakaszhatárhoz, pecsételtem és indultam.)

Van ahol húsz kilométerre húsz tábla esik! Nem is értem! Holott egy táblacsoport a szakasz indulópontján, egy a közepén és egy a végén, még egy kezdőnek is bőven elegendő információt szolgáltatott volna. Természetesen a becsatlakozó jelzéseknél elfért volna egy tábla, hogy mutasson valami úticélt a másik jelzésen.

Érdekes az a kényszer is, hogy egy adott úticélt több irányból (még a nem turistaút felől) is meg kell mutatni. (Erre utal az azonos táblakép, de ellentétes végein elhelyett  nyíl, az oszlopon pedig párhuzamosan szerelve.) Véleményem szerint bőven elég lett volna ha az csak a kék úton közlekedve olvasható. Ez most olyan mintha egy X alakú közút kereszteződésben az összes irány jelzőtáblája egy oszlopon kapott volna helyet.

Lenne még kifogásom, de se időm, sem energiám erre.


Természetesen elküldöm a fotóimat a jelzett címre. Készült több is. Már csak az a kérdés, hogy a postafiók képes-e fogadni...

Előzmény: a jóságos Egon bácsi (55243)