Az a bajom velük, hogy nem kiszámíthatók. És sokan másoknak is. Más van a honlapon, mást mond a telefonba, emailbe. Nekem több, mint 200 km, ami nem lenne gond, ha biztos lennék benne, hogy amiben megegyeztünk az akkor is áll, mire odaérek. Van itt a fórumon nem egy olyan ember akit már megszivatott. Én úgy gondolom a korrektség, az ár egy egzakt fogalom, független attól, hogy milyen csatornákon közli egy vállalkozás. Van, hogy én is beleszaladok a saját vállalkozásomban olyanba, hogy alul kalkulálok egy árajánlatot. De ha megegyezek az ügyféllel, akkor onnantól nincs apelláta, nekem kell vállalnom az ódiumát.
Pedig sok jó gép van ott, én is úgy látom, hogy oda kell menni, aztán ott egyezkedni. De azért az nem oké, ha folyamatosan résen kell lenni, azt figyelni, hogy hol próbálkoznak. Arról nem is beszélve, ha be akarsz számíttatni valamit, felháborítóan alacsony árakat mondanak. De abban legalább biztos lehetsz, hogy az nem lesz több, mire odaérsz :-)
Nekem azt tanították, hogy az a jó üzlet, ahol az eladó és a vevő is jól jár. Ha nem ez van, akkor ott valakit átvertek.