erdenerdemes Creative Commons License 2016.02.02 0 0 8656

Szent István híd 

2014:

"...A városunkon áthaladó vasútvonalak fejlesztési-felújítási szándékának megjelenésekor a fejlesztést lebonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel egyeztetésre került a vasúti hidak projektbe foglalása. A vasúti hidak a KÖZOP-2.5.0-09-112013-0001 számú „Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonal rekonstrukciója 1/3. ütem Székesfehérvár állomás átépítése és a Szent István utcai közúti felüljáró építése Érden”megnevezésű projekt keretein belül valósulnak meg. 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. december 13-án a felüljárók közúti bekötését biztosító csatlakozó úthálózat fejlesztését is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-re bízta, a megfelelő megvalósítás érdekében kifejezve szoros együttműködési szándékát Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatával. Ezzel városunk mintegy 600 millió forintot takarít meg. 

Az előkészítő munkák elkezdődtek, így az idei évben várható a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzés megindítása." Forrás: www.erd.hu

 

2016. február

Székesfehérvár pályaudvar már szinte elkészült, az érdi Szent István híd és a kapcsolódó úthálózat csak terveken létezik. Ezzel a projekttel kapcsolatban is nagy a csend.