Törölt nick Creative Commons License 2016.01.23 0 0 3743

http://www.ng.hu/Fold/2010/06/Hogyan_keletkezik_a_hurrikan

A ciklonos porleválasztó elve jó megoldás lehetne, csak a leválasztandó részecske mérete itt sokkal kisebb így home körülménynek nem jó.

 

Viszont, ha a kupolában (kürtőben) összegyűjtött párát egy összetolt hosszú 120-as lefolyócsőbe szívjuk amiben egy hosszú 63-as-as pvc henger van (szifon) valami ventilátor segedelmével, és például 1 liter hideg vizet sprickolunk a 120-as leszálló ágba amit keringtetünk, (pont olyan lesz mint a hurrikán, körben a lehulló nedves levegő (eső), középen a felszálló száraz) az már jelentős hatásfokú lehet a zuhanykabinnál és pont elég lehet 1 zuhanyozáshoz és simán bedugható a zuhanykabin sarkába is. A lakás páraterhelése jelentősen csökkenhetne. A lecsapatott víz alul nyerhető ki (engedhető le) pont úgy mint a kéményeknél. Persze zuhanyozás közben ez a víz a lecsapatott mennyiséggel növekszik és melegszik. Esetlegesen az amúgy is üzemelő hűtőből kivett jégakkuval menet közben visszahűthető :)

 

Penész, alga elleni takarítás egy szivacslabda, szivacsgyűrű áthúzásával-áttolásával 1 perc alatt megoldható ahogyan a vízvezetéket is átmossák. Lehet, hogy nem is kell olyan vészesen hosszú cső, 1 méteres is elég hatást fejthet ki és több egységet is lehet sorban-párhuzamosan kapcsolni.

 

Léteznek vizes központi porszívók, ahol a porleválasztást a ciklonba történő víz besprickolásával oldják meg, a keletkező trutyi megy a lefolyóba. Soha nem kell takarítani.

 

Hozzátenném, hogy ugyanezt a konyhai páraelszívóval is meg lehetne csinálni. Sokkal sokkal csendesebbek lennének, és nem kellene kizavarni a meleget sem.

 

Remélem el tudod képzelni amit leírtam :)

Előzmény: 0l0 (3741)