.motorhead. Creative Commons License 2016.01.17 0 0 12767

Kösz mindenkinek a hozzászólást. Összefoglalom tömören mire jutottam, mi lehet a végeredmény.

Nem tudok már hurkot építeni, ezért csak is olyan komplexum jöhet szóba ami csonkán áll, vagy áthaladó vágányon amit be is rajzoltam. Nem ragaszkodom valóban a hű modellezéshez. Ahhoz úgy kellett volna hozzákezdenem a terepasztal építéséhezt, hogy az ipari létesítményekhez igazítottam volna a pályatervet. Én épp a visszájárol futottam neki, sajnos ezt a részét picit sem gondoltam át annyira elvette a figyelmem a jól játszható és látványos asztal tervezése. Van még lehetőség apró módosításokra, de nagyon már nem akarok a páylába belenyúlni. A három "új" csonkából egy teljesen fix, ahhoz már az épület is be van illesztve a betonozott résszel. Valamelyik fotón látni. A másik kettőben sincs már túl nagy átépítési potenciál, de majd azokhoz találok ki valami olyan dolgot ami beleillik a képbe. Nem tudom az angol nevét, tuti említve volt, de nekem egy sima kőrakodó megfelelne. Ez a környezetbe beleillik, van belőle bőven. Mármint kőből, sziklából. Ehhez keresek olyan épületet ami akár egy csonkán álló vagy áthaladó vágányon álló vagonokat megtölt és halad tovább a szerelvény. Az alábbi fotón van ilyen. Ez a vasútépítéshez használt ballasztot adagolja a kocsikba. Nekem ez abszolut jónak tűnik. Véleményetek??

Még egy. Nem akartam olyan bányász épületet sem, ami a szikla oldalából futószalagon szállítja a bányászott anyagot, mert már azt sem tudom olyan helyre tenni, ahol mondjuk a mások oldalon ne lenne szerepe annak a sziklánam amiből bányászik. Ez persze csak a látvány miatt érdekes, milyen az ha elfogyna a hegy ahonnan bányásznak? :) Látok sok ilyet terepasztalon de szerintem ez béna hogy egy pár centis heyből bányásznak ami az asztal közepén áll. 

Nekem a szélén lévő magas szikla lehetett volna erre alkalmas, de akkor meg a futószallag áthaladt volna a fővonal felett. Ebbe sem haltam volna bele de valamiért nem tudtam megbarátkozni ezzel (sem).