szocske_ Creative Commons License 2016.01.12 0 0 45639

- 4 év alatt majd adódik valami, amire el lehet költeni a pénzt, de az alapvetés úgyis az, hogy napelem lesz belőle, csak addig legalább kapsz rá 14% hozamot.

- a kiszámíthatatlanság sajnos esélyes, de addig olcsóbbak lehetnek a napelemes rendszerek, ha meg nem, akkor dönthetsz úgy, hogy mégsem veszed meg

- nem tudom milyen elemekre gondolsz, esetleg túlfeszültségvédőre? szerintem nincs az inverteren kívül jelentős tétel, aminek ára nő a rendszer méretével. A paneleken kívül a tartórendszert is később fizeted az extra panelekre.

- kiszállást és telepítést kétszer fizetsz, de ez egyáltalán nem biztos, hogy dupla akkora összeg lesz

Pl. nekem most feltettek +1 panelt, nem egészen 1 óra volt az egész úgy, hogy csupa hó és jég volt a tető, ha száraz lett volna és nem olyan macerás feljutni, akkor szerintem 30 perc alatt végeztek volna.

Eleve rugalmasan álltam a szereléshez, úgy beszéltem meg a telepítő céggel, hogy szóljanak, ha a környékemen van munkájuk, ami mellett belefér ez is. Így kiszállást nem kellett fizetnem.

Bővítésnél már nincs szükség engedélyeztetési eljárásra, ha ugyanaz az inverter marad, valaki írta itt pár hete, hogy csak egy egyszerű bejelentés kell, talán még díja sincs. Egyébként a paneleket nem fényképezi a szolgáltató, csak az invertert, így ha az nem változik, akkor szerintem még ez is elhagyható, de akinek attól nyugodtabb a lelkiisimerete, az bejelenti a bővítést.

kicsit úgy érzem, hogy te már eldöntötted, hogy a "3. nem csinálsz semmit" opciót választod, csak a megerősítést várod itt tőlünk :)

Előzmény: Törölt nick (45634)