Pulmy Creative Commons License 2016.01.05 -6 2 54527

    Jan.03.-án jártunk az OKT legnépszerűbb,leglátogatottabb szakaszán. Mit írjak róla? Gondban vagyok. Biztos mindnyájatok sokszor járt már itt,nekünk először volt szerencsénk. Kavarog bennem minden,mert a táj gyönyörű,jó vezetésű ösvények,jó tájékoztatás stb. Csak nekem,mint vidéki suttyónak kicsit sok a szemét(még a frekventált helyeken is),sok az ember(kiránduló,futó,bicajos és túrázó no és a hajléktalan szállás félék). A természetjáró ember ugyebár ha találkozik az erdőben üdvözli egymást,ne adj Isten el is beszélgetnek. Hát itt nem szokás a köszönés,ha nem köszöntünk előre,jó ha 20% százalékuk megtette,na ezek voltak a természetjárók,turisták,a többi nekem csak kiránduló,felbuszozik a hegyre ,aztán felsétál valamelyik kilátóhoz,csúcsra oszt jó napot!

     Elnézést,ha valakit megsértettem ezzel a gondolatmenettel.

 

    Egyébként tetszett a táv,csak párás volt az idő ,így a várt panorámák elmaradtak,majd legközelebb. Reggel elég hideg volt(-8,-10) ezért mindjárt egy forralt borral nyitottunk a Hűvösvölgyben az egyik műintézményben. A szemrevaló pultos hölgy a Mulatós nevezetű borból(pancsolmányból) készítette a nedűt,ami az alapanyag ellenére finomra sikeredett.

 

    A Rozália téglagyárnál az őrök befogadtak egy kivert,kóbor nagyon félős kutyát. Mi egy májkrémmel jutalmaztuk meg,amit csak akkor evett meg ,mikor kellő távolságba értünk.Kérlek bennetek ha arra jártok adjatok valami jutalom falatot ennek a szerencsétlen ebnek. Megérdemli,nagyon hányatott sorsa lehetett.

 

 

 A szakasz bejárásának részleteit itt olvashatjátok.