Arelme Creative Commons License 2016.01.05 0 7 54524

Túl sűrűn nem szólok bele a topik életébe, inkább csak olvasgatom az eszmefuttatásokat. 

Ebbe most itt belekotyognék (ami nem biztos, hogy fog tetszeni...)

 

"És láthatóan beleszólni se igen tudunk semmibe
Egyszerűbb lenne "elengedni""

 

Kiemeltem ezt a rész a gondolataid közül, mert én itt látom egy kicsit a lényeget. Hónapok óta a fórum "kemény magja" többször visszatér témákhoz, mely mindegyike az aktuálisan kialakult helyzet változtatására, jobbítására, helyesbítésére szolgálna. 

 

Én személy szerint bizonyos mértékben csodálni tudlak benneteket, hogy képesek vagytok törpölni olyan témákon, amiknek a helyzetén úgy néz ki, nem tudtok változtatni, bármennyire is akartok. Látom az építő szándékot, de valahogy nekem az jön le eddig, hogy egymással megbeszélitek, valamilyen formában próbáljátok tudatni az nagy magyar Mtsz-el, hogy mit látnátok a fejlődés útjának, aztán kb. kakkantanak a fejetekre. Történnek a dolgok úgy, ahogy az ottani vezetőség kitalálja, aztán kész. Itt aztán persze búslakodtok rajta, vagy épp dühöngtök, vérmérséklet, pillanatnyi hangulat szerint, aztán - valljuk be- ez sem változtat semmin. 

 

És ezért csodállak, hogy néhányan ennyire kitartóak vagytok. Én valószinű el sem kezdtem volna, de hogy ennyi "ideget"/ energiát/ időt fordítsak rá, háááát, biztos beleuntam volna. És inkább elengedem a témát, ahogy meg is fogalmaztad. És nem törném magam olyan kérdésben, amin láthatóan egyszerűen nem tudok segíteni/változtatni. 

 

Persze, ez a hozzáállás se biztos, hogy jó, mert ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lenne változás - ettől függetlenül úgy vélem, mintha Don Quijote harcot vívnátok.... 

 

Ez nyilván az én saját véleményem, egy olyan emberkéé, aki nem tagja semmilyen egyesületnek, szervezetnek, társaságnak sem, csak magányos farkasként a párjával járja az országot. 

Előzmény: jzp2107 (54522)