"vagy TV megvetele ne okozna ervagast a csalad koltsegveteseben nalunk"
Egy TV az átkosban akár fél évi fizetésbe is került és annyira megbízható volt hogy minden második faluban eltartott egy TV szerelőt családostól. Még a kilencvenes években is hülyére kerestem magamat ezeknek a szaroknak a javításából.
Régen alig volt elektronikai berendezésünk, és azok is romlottak, de nem volt olyan fontos ha nem ment éppen.
Aztán megjelent az olcsó tömegtermék, mindenki veszi-dobja-veszi boldogan. Most is vannak jó minőségű termékek (néhány divatcikket, pl telefon leszámítva) csak senki se veszi. Tele vagyunk elektronikákkal, és a gyártó sokszor a 100órás kondit rakja be az 1000órás helyett ha spórol pár centet.
A szervizek meg lusták, tökhülyék, csak cserélgetnek. Mondjuk egyszerűbb is volt egyfajta tv-re ráálni mint most kiismerni ennyi félét.
A héten javítottam meg egy mosogatógép vezérlőelektronikát, csere 50eFt a diagnózis a szakszervíztől. Egy ellenállás volt szakadt, nincs 1Ft rollban, és a harmadik alkatrész volt amire rámértem. 15 perc munkadíj + 1 Ft alkatrész volt
Szóval csak annyit akartam mondani hogy az inverterek is javíthatóak legtöbbször, nem kell 300eFt-ért cserélni.