nyman Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59082

Azt ki tudod szamolni, hogy mennyiert eri meg neked. Azert az alberlet, a vele kapcsolatos koltsegek jelentosen tudjak novelni a berigenyt, ha most egy sajat tulajdonu hazban/lakasban lax. Persze a helytol is fugg, de ha a mondjuk ez a 200 km Pecs-Bp, akkor a fovarosban elegge az egekben vannak a dijak.

 

Az alberleti koltsegek tamogatasanak eleg erdekesek a szabalyai. Lasd pl. itt

http://www.femina.hu/otthon/lakhatasi_alberleti_tamogatas

 

v. itt

 

http://www.hrportal.hu/c/vissza-nem-teritendo-alberlet-tamogatas-igenyelheto-20140225.html

 

Ha a munkaado oldalt nezed, neki biztos van egy elkepzelese, hogy mennyit szeretne/tud fizetni.  Ez persze siman lehet annyi, amibol kifizeted az alberletet, idonkent a bebiszittert, ha nem tudsz idoben elmenni a gyerekert stb.

 

A versenyszferaban is talalni szocialisan erzekenyebb munkaadot, de szerintem nem ez a jellemzo.  A bernel, mikor szamot kell mondani, esetleg lehet, hogy szamla elleneben be tud szalni az alberletbe. Ugyan magambol es a kornyezetembol indulok ki, de mar egy ideje nem eri meg feketen kiadni az atlaglagast, par eve mar rendesen lecsokkentek az ezzel kapcsolatos terhek. (1 millio jovedelemeig matol mar csak 15%, es a jovedelem az a bevetel es a kiadas kulonbsege)

 

Azt nem ertem, hogy az apa lathatasi ugyeivel kapcsolatos koltsegeket miert neked kell felvallalni.

 

Az iskolaval kapcsolatos ugyintezest meg lehet a munkaba allas elott is intezni. Te tudod, hogy mennyire toleralhato idonkent munkaidoben par ora tavollet. Egy ketmuszakos szalagmunkanal valoszinuleg egyaltalan nem, de lehet, ahol igen.

Előzmény: KissMe (59079)