KissMe Creative Commons License 2015.12.31 0 0 59079

Kedves fórumozók! Állati nagy dilemmában vagyok, elég hosszú lenne itt leírni, de a következő kérdések merültek fel bennem, hátha tudtok segíteni:

- Lakóhelytől távol eső (közel 200 km) munkahelyre megyek interjúra, ha esetleg megfelelnék, akkor oda is kell költöznöm, ez evidens. A kérdés az, hogy a béralkunál lehet-e, kell-e, illik-e megemlíteni, hogy mivel a korábbiakhoz képes plusz költségeim merülnek fel, úgymint albérlet, hazautazás költsége, ezért nem tudom annyi fizetéssel beérni, amennyiért most dolgozom.

- Hallottam a hírekben pár évvel ezelőtt, hogy ha a lakóhely és a munkahely között több, mint 100 km a távolság, és a lakóhely közelében nem lehet munkát találni, akkor valamiféle állami támogatás jár a lakhatásra, albérlet fizetésére. Ez még mindig van? És ha igen, hogyan és kinek jár?

- Már 20 évvel ezelőtt is létezett, de szintén kérdés, hogy adható-e még a hazautazásra juttatás, amit viszont a munkáltató a bérrel együtt fizet, legalábbis régen így volt.

- Mennyire szeretik a munkáltatók a fenti helyzetben az elvált, gyermekét egyedül nevelő anyukát, aki a gyerekét láthatásra kell hogy vigye, így a hazautazása nem az ő kénye-kedvétől függ. Továbbá a munkáltató mennyire tolerálja ezt, plusz azt, hogy a gyereknek iskolát kell keresni, meg ehhez hasonló finomságok.