Thomaster__ Creative Commons License 2015.12.27 0 1 16791

Szia,

 

a sütés könnyítésével próbálkozni éppenséggel lehet, de ahhoz szét kell szedni az elsütőszerkezetet, és hajlítgatni a kakasrugót. Aztán ha a sütési erő már jó, akkor kipróbálni a fegyvert, hogy elsüti-e még a riasztópatronokat. Ha már nem, akkor lehet újra szétszedni a fegyvert, és visszahajlítgatni a kakasrugót... És mindezt jogszerűen csak fegyvermester végezheti.

 

Tisztítás: az egyszerű. Akár párszáz lövésig is elegendő időnként a csövet megtisztítani. A szilikonzsíros koszt jól kioldja belőle a benzin. Akár barkácsboltban vett lakkbenzin, akár az autóba való. Vehetsz hozzá vadászboltban 12-es söréteshez való csőkefét, de egy háztartási boltban kapható kisebb üvegmosó kefe is tökéletes hozzá. Utána érdemes a csövet belülről vékonyan bezsírozni, hogy már az első guminak is sima útja legyen.

 

A dobot alig kell pucolni, a szilikonzsír nem hagyja hogy beleégjen a kosz, az egymás utáni lövések meg kifújják az előző lövés által otthagyott kosz legnagyobb részét. Párszáz lövésig biztosan működik tisztítás nélkül is. Mondjuk én is szétkapom és megtisztítom minden lőtéri móka után :-)

 

A dobot legegyszerűbb szétszedve tisztítani. Ki kell tekerni a csavart az elején. Eközben egy rugó folyamatosan nyomni fogja kifelé a belsejét. Nem kell félni, nem dobja szét a szerkezetet, annyira nem hosszú az a rugó.

 

 

Ha a belsejét kiveszed, megfordítod, és helyreteszed a rugót és a dobot pozícionáló csapágygolyót, akkor így néz ki:

 

 

Innentől a tisztítás egyértelmű. A fekete acél burkolatot elég alaposan kitörölgetni, az se baj, ha a törlőkendőre jut némi benzin, de nem muszáj. Az alu belsőrészt akár el is lehet mosogatni. Mosogatószer, Cif súroló, akármi. Ha akarod, a töltényűrökhöz vehetsz fegyverboltban 9mm-es csőkefét, vagy vegyszerboltban kémcső tisztító kefét.

 

A dob összerakásakor az alu belsőrészbe beteszed a rugót, ráteszed a golyót, és felülről ráteszed a burkolatot úgy, hogy a golyó beilleszkedjen az egyik neki szánt lyukba:

 

 

Óvatosan megfogod az egészet, hogy a golyó a helyén maradjon, és megfordítod. Ráteszed a fedőlapot, kézzel lenyomod, és a csavart 1-2 menetnyit kézzel betekered:

 

 

Betekered a csavart, a végén figyelve, hogy a hengeres burkolat és a fedőlap kivágásai illeszkedjenek.

 

Mást ezen a fegyveren gyakorlatilag sohase kell tisztítani. Hacsak mondjuk nem ejted bele egy sáros pocsolyába :-)

Előzmény: Szende1980 (16790)