Raidx Creative Commons License 2015.12.26 0 0 352

Az csokit 45 °C-ig melegítjük majd márvány/gránit lapon temperáljuk. Tovább nem szabad melegíteni mert kiválik a kakaó és nem lehet vele dolgozni! Ha nincs márvány/gránitlapunk a táblázáshoz akkor 100 grammonként 1 gramm porított kakaóvajat keverünk bele. Ha ez sincs akkor az olvasztani való csoki 1/3-át félretesszük a többit felolvasztjuk majd az apróra tört maradékot hozzákeverjük. Ezen manőverekre a szép fényes felület miatt van szükség. Munkahőmérséklet étcsokinál 32 °C Tejcsokinál 35 °C. 

 

Bizony az aszalvány darálása nem megy ahogy írtad. Sajnos aprítógéppel is hiába próbálkoztam. Az eredmény por és nagyobb darabok. Marad a kézi darabolgatás. Szóba jöhetne még a több pengés Ringa kés de olyanom nincs. 60 szem konyakmegyet és 60 szem szaloncukrot készítettem. Mire észbe kaptam, hogy fénykép is kellene már nem volt mit fényképezni mert a család eltüntette a pocakba a cuccot. Legközelebb erre a célra külön készítek hajlíthatóra aszalt cuccot mert, ahogy írtad a teljesen szárazat nem leányálom darabolni.

 

Az aprítást jó volna valahogy megoldani mert nagyon rákaptunk a gyümölcsteára. Igaz most majd az egész aszalványkészletem odalett mert mindenki kunyizott belőle.

 

Ja a Temperálás! Kiöntöd az olvadt masszát a márványlapra és egy habkártyával addig kevergeted széltől befelé húzva még a 32 °C munkahőmérsékletet el nem éri. Láttam már olyat is aki a konyhapultra öntötte de ott nagyon lassan hül. 

 

Még amit szeretnék megoldani a krumplipehely. Jó lenne a tönkölykenyérbe amit rendszeresen sütök. Sima szeletekkel már próbálkoztam de gyorsan a kukába került. Valószínűleg blansírozni kell előtte. Majd jövőre próbálkozok megint.

Előzmény: IWAS (350)