IWAS Creative Commons License 2015.12.24 0 0 348

Először is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! Most csináltam először házilag szaloncukrot: ha nem is tökéletes, de azért nagyon finom lett. Nyolc darab közepes méretű, jó aromájú almát meghámoztam, lereszeltem, kevés őrölt fahéjat adtam hozzá, majd szárazzá aszaltam (1. kép). Apróra vágtam (először darálni akartam, de hamar feladtam, mert bár nagyon száraz volt az aszalvány, a fémhenger lyukacskái hamar eltömődtek) és összekevertem nagyjából azonos térfogatú darált dióval (2. kép). Egy teáskanál olivaolajat, másfél evőkanál akácmézet és annyi vizet adtam hozzá, hogy nagyon sűrű massza legyen (3. kép). Végül olvasztott étcsokoládéval vontam be (4. kép). Csak öt darabot csináltam, mert közben nagyon elment az idő. A maradék masszát lefagyasztottam (majd valószínűleg csokoládéval bevont almás-diós golyók lesznek).