kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.12.23 0 0 65

Kedves Kara-Kán és midnenki más!

 

Ha unalmas volt, akkor miért olvastad el? Ezek szerint nem olvastad végig.

Aki ezt is unalmasnak venné, az ugorjon a csillagozott sávok közötti részre, mert ott jön a lényeg.

 

A motivációm nem az, hogy lebeszéljelek a híres On-Line számlázókról. Sokkal inkább az, hogy az árnyoldalait is lássák az emberek. Ha már ennyire elhallgatjátok azokat a fejlesztőik és csak a szépet hangoztatják, ezzel megvezetve a felhasználókat.

Ezeket az árnyoldalakat hánytorgattam fel a korábbi válaszokban. Tudom, hogy nem kellemes és ezért kapok a pofámra tőletek.

 

 

Elolvastam a korábbi válaszaidat és velem szembem te és az okosügyviteles és a többi on-line számlázó fejlesztő (Mert te is az vagy!) mint igét terjesztitek, hogy tökéletes. 
Nem az (ezért írtam okosügyvitelnek is a választ).

Ezt te is nagyon jól tudod, jobban mint én. Mert programozó vagy, én kereskedő és hardveres.

A fősuliban tanultam programozást, nem vagyok buta hozzá. Nem vagyok megvezethető, mint az átlag.

Ismerem a működésüket és mint felhasználó, már sok tapasztalatot gyűjtöttem.

A hagyományos szoftverek előnyeit, hátrányait már mindenki ismeri, ezért nem emlegettem őket.

 

Valami egyensúlyi állapotot kellene találni a kettő között és nem eltemetni egy jó megoldást.

 

********************************************************************************************************************************************

A legnagyobb és legnépszerűbb magyarországi ügyviteli szoftver gyártó az egyik legújabb és legnépszerűbb terméke mindkét oldal előnyeit egyesíti:

A saját számítógépen fut az alkalmazás és az adatbázist online éri el !!!

 

(Ezzel az IT szakértőknek el is árultam, hogy kinek melyik szoftverét használjuk teljes megelégedéssel jelenleg.)

 

Ez a legmodernebb megoldás. Úgy hívják a technológiát, hogy HIBRID (sic! - nem én találtam ki, mert ez egy szakszó ezekre a legújabb irányzatot képviselő, helyi alkalmazásként működő és on-line adatbázist használó szoftverekre).

A saját számítógépen futó alkalmazásból sokkal nagyobb teljesítmény csalogatható elő, komplexebb feladatok oldhatók meg vele, mint az internetböngészőben szorított on-line felülettel,

Ugyanakkor aki akarja (ő szeretné biztosítani a folyamatos, biztonságos adatbázis szolgáltatást magának), könnyek üzemeltethet saját adatbázis szervert. Akkor is online működik, csak saját szerverről.

********************************************************************************************************************************************

 

Azok a problámák amiket felhoztál, ugyanúgy megtöténhetnek egyes weboldalas számlázókban is. Mert nagyon jól tudod programozóként, hogy azok fejlesztői hibák és semmi közük ahhoz,

hogy rendes, sajátgépen futó alkalmazások, vagy csak egy weboldalon használható számlázók.

Azt ne akard nekünk beadni, hogy létezik tökéletes, hibamentes rendszer, mert olyan nincs.

 

Ugyanúgy frissíthető minden szoftver, adatbázis, lefordítható a kiadott számla más nyelvekre, ha jól meg van csinálva. Ezek nem életképes érvek.

Ha most eltekintünk attól, hogy az on-line számlázókat érdekedben áll tökéletesnek feltüntetni és elhisszük, hogy tényleg csak egy mezei felhasználó vagy, akkor érdekből, indulatból válaszolsz.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Erre reagálnék egy autóipari hasonlattal:

Mert te csalódtál a Skodában, ezért lenézed mindet és mindenki üljön át egy szerinted tökéletes Audiba. Mert szeritned a Skoda a középkor, az Audi a a jövő.

De neked egy 120-as régi Skodád volt a leírás alapján. Azt hagytad nagyvonalúan figyelmen kívül, hogy a Skodák is fejlődtek, hol tart ma már egy 120-as Skoda egy új Superbhez képest? Egy sokak számára tökéletes autó. Képzeld, a Skoda is hibrideket fog gyártani.

 

Nem akarok lebeszélni senkit sem, de még a csak weboldalon elérhető számlázók is a középkorban vannak a szóhaszálatot kölcsönvéve.

Autós hasonlattal a jövő a hibrideké, vagy a tankolható elektromos autóké, amikben eletrolitot lehet majd tölteni 10 év múlva a benzinkutakon.

Vagy az én hardveres pályámról lepasszolt hasonlattal, a hibrid merevlemezeké.

(Annak kedvéért aki nem tudja, hibrid merevlemez: egy olcsó, de nagy kapacitású hagyományos mágneses tárolási elvű merevlemet és egy kisebb tárterületű drágább, de nagyon gyors SSD /félvezető-memória alapú adattároló/ keveréke - a hibrid merevlemez egyesíti magában a nagy tárolókapacitást a gyorsasággal és az olcsósággal).

Minden érvet amit ide leírtam, a nagy vezető informatikai cégektől vettem kölcsön. Ez a jövő, a sajátgépre telepített alkalmazás és az on-line adatbázisszolgáltatás keveréke, a HIBRID rendszer.

Már csak a nagy koponyák által kijelölt út miatt is mondom.

 

Tisztellek titeket fejlesztőket, mert elismerem, hogy sok munka lehet egy szoftverfejlesztés során, legyetek coderek, vagy webfejelsztők, de az a sok féligazság nem járja.

 

Az a célom, hogy ne csak a féligazságokat lássák az emberek.

Ezt a hsz-t bemásolom a többi hasonló fórumba is (már máshová is válaszoltam előzőleg), csak hogy ne vádolhassanak sehol sem azzal, hogy bármelyik oldalára állok. A haladás oldalán vagyok.

 

 

Most megyek, mert ki kell rámoltatni egy új szállítmányt a kollégákkal, holnap jön egy utolsó karácsonyi roham. 

 

Kellemes Karácsonyt!

Előzmény: Kara_kán (64)