Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hátha tudja valaki kapásból, hogy a BMW e90 320D M47-es motornál a karterteknő levehető-e "simán" vagy le kell bontani a bölcsőt hozzá??
A helyzet az, hogy nem ártana kitakarítani, 260e km van benne most és sajna nem tudom milyen olajjal járt az előző tulaj és cserélte-e rendesen...
250-nél cseréltem olajat, én a bele való olajat raktam bele, fullszintetikust, most úgy látom, bár lehet, hogy csak előzőleg nem tűnt fel, mintha a jó olaj adalékai feloldották volna a régi lerakódásokat, mert az olajbetöltőnél jó látjható az olajsár... Előtte is lehetett, de most minha több lenne.
Ki kéne takarítanom a rendszert, karterteknőt stb., de a bölcsőt ha nem szükséges nem venném le...
Gondolkoztam, hogy esetleg megpróbálok tisztító adalékot, Pro-Tec stb. belerakni az előírásnak megfelelően, aztán átmosni valami olcsóbb olajjal és mehet bele a rendes olaj.
De kicsit tartok tőle, hátha többet ártok ( dugulás), mint használna.
Vagy talán az lenne a legésszerűbb, szépen ahogyan majd most is, 10ekm-nél lecserélem a minőségi olajra és talán pár olajcsere után már jobb lesz a helyzet, tisztul a rendszer.