kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28781

Visszatértem, mint a Jedi!

 

Az októberben megvett mozijegyem egy holnapi 3D-s előadásra szólt, de egyszerűen képtelen voltam addig várni, ezért ma befizettem egy sima 2D-s meccsre. Holnap újrázás!

 

A rövid véleményem (SPOILEREKKEL) elolvasható sárgítva:

 

8/10

Sajnos enyhe csalódást érzek. Esküszöm, hogy a Jurassic Worldről jobb kedvvel jöttem ki, és ha már Abramsnél tartunk, a Star Trek-filmek is jobbak voltak. Sajnos tényleg összecsapott volt a forgatókönyv, tele plagizált megoldásokkal és néhány B-filmbe illő megoldással.

 

A főszereplők:

Ford: kellemes meglepetés, utólag is elnézést kérek tőle, amiért kételkedtem benne. Néha szó szerint a hátán vitte a filmet.

Chewbacca: nagyon nagy király, de sajnos időnként csak statiszta volt.

Fisher: egy percig sem hittem el, hogy tábornok, inkább egy idősek otthonának az igazgatónőjére emlékeztetett. Nem sok értelme volt a szerepeltetésének.

Hamill: ő a jövő zenéje, egyelőre annyit, hogy nézni nagyon tud.

Boyega: totális melléfogás a karaktere, alig jobb, mint Jar-Jar Binks. Nekem volt egy ötletem, hogy legyen ő is Luke korábbi tanítványa, akinek aztán törlődött a memóriája és most egy Jason Bourne-féle alakként tér vissza. Szerintem az sokkal jobb lett volna, mint amit most láttam, de nem ezzel a színésszel (inkább egy japánt vagy kínait hoztam volna helyette, ha már színesíteni kell).

Ridley: kb. ő az új Katniss Everdeen. Összességében tetszett, de túlságosan hamar tanult meg mindent tökéletesen kezelni.

Isaac: nem volt rossz, de nem írták meg jól a szerepét.

Gleeson: hatalmas csalódás, még Grievousnál is bénább a karakter és a színész sem átütő erejű.

Serkis: túlságosan hatásvadász volt. Inkább A Gyűrűk Urába illett volna.

Driver: rendben volt, vele semmi baj. Az akciózás azért jobban ment neki, mint a drámai jelenetek

Christie: semmi értelme nem volt a hype-olásának.

Lupita: rendben volt.