army74 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 4001

További fejlemény a szárítógéppel kapcsolatban: 

1 hét múlva hétfőn elmentem az üzletbe de nem volt nyitva. Hívtam telefonon az eladót, és azt mondta, hogy Győrben van kiszállításon. Abban maradtunk, hogy később visszamegyek. 18 óra után értem vissza. A lefoglalózott készüléknek se híre se hamva. Kértem vissza a foglalót, mivel nem az én hibámból nem jött létre az üzlet. Jött a süket duma, hogy nincs nála pénz, meg nem ad vissza foglalót, meg jöjjek vissza máskor mert szerez olyat amit ígért, vagy van itt egy Hotpoint Ariston TCD83B típus ami még ráadásul magyar nyelvű. Utána néztem a neten és ezt már újonnan is 100.000-ért meg lehet kapni. Csak 80000-ért adta ide. Kipróbáltuk és jónak tünt ezért egye fene alapon elhoztam.

Hazaérve kipróbáltuk a törülközők szárításával és egy darabig jó is volt, de 1 óra múlva iszonyatos zaj kezdett el kijönni belőle. Másnap szétszedtem és megállapítottam, hogy a motor amin van két mókuskerék ventilátor abból a nagyobbiknak a külső kerete 2 helyen el van törve. Azon a részen a hosszabb használat során a törött rész a forgástól keletkező cenrifugális erő miatt egyre jobb kifelé kezdett hajolni, majd addig hajolt, hogy belevert a burkolatba amit már kezdett kidörzsölni.

Ekkor a szétszedéskor vettem észre, hogy ez bizony nem új csomagolás sérült készülék, hanem használt és garanciában visszavett olyan gép amit inkább leselejteztek, mert nem akartak a javításra költeni.

Ilyen volt a kondenzációs rész belseje tele kosszal de a teljes levegős rendszer tele volt.

 

Telefonon felhívtam a szervizt, és ilyen mókuskereket 6800Ft.-ért tudnak rendelni. Végül megoldottam pillanatragasztóval és gyors kötegelővel így. 

 

 

Előzmény: army74 (3997)