Johnny_Disco Creative Commons License 2015.12.06 0 0 46880

Fagyhalál túra infó
Sziasztok, a végleges időpont tehát 2015. dec. 12. szombat.
Gyülekezés reggel 9 órakor itt:
47.607243, 19.291878
Ez az M3 autópálya Jakabpusztai pihenője mellett van (ahol a dupla Lukoil kút van), megközelíthető Mogyoród felől
(az autópálya felett), vagy Szada felől. Az autópályáról itt nem lehet lehajtani, de pár kilométerrel távolabb igen.
Ez egy új műút, ami az M3 mellett haladó országútról nyílik, és az új földgáz-létesítménybe vezet.
1-2 éve indultunk már innen valamelyik gázcsőbejáró túra alkalmából.
A térképet nem sikerült feltöltenem, nem tudom, az utóbbi időben mindig ez van, szóval rám pikkel csak a fórum, vagy másoknak sem megy?

Felvettem az egészet a másik fórumra is, ott prímán fel tudtam tölteni a térképet:

http://www.landroverforum.hu/forum/viewtopic.php?f=19&t=151

A túra két szakaszból áll, lesz egy nagyrészt síkvidéki bolyongás délelőtt, amit egy önköltséges ebéd zár
a vácrátóti étteremben (Hangulat étterem, Vácrátót, Petőfi tér), a bejáratott helyen, kb. 1-2 óra között,
és innen jön a második szakasz, fel a táborhelyre.
Aki csak az elsőre akar jönni, semmi gond, az étteremben elbúcsúzunk.
Aki csak a második szakaszra ér ide, semmi gond, az étteremben megtalál minket kb. 1 és 2 óra között.
Ez utóbbi esetben telefonon csörgessetek meg, hogy tudjam, hogy meg kell várni azt, aki ide jön.
Telefonszámom: harminc 9 4négy6 nyolc54.
Aki a második szakaszra jön/velünk tart, annak természetesen nem szükséges fent aludnia a hegyen.
A kemény mag ugye ezt tervezi. Várható érkezés a táborhelyhez: este 5-6-7 körül, már mindenképpen sötétben.
Aki nem alszik ott, az érzékeny búcsút vesz és hazakocog. A hazajutáshoz műút kb. pár km-re a táborhelytől kezdődik.
Mindenki hozzon magával pár szendvicset meg innivalót (víz, üdítő).
Aki éjszakára is marad, az hozzon magának:
meleg ruhát (kabát, pulóverek, mellény, stb.);
hálócuccot (sátor, párna, meleg hálózsák, polifoam, pokróc, sapka, kinek mire van szüksége);
vizet (inni, mosogatni);
evőeszközt (kanálgép, tányér, pohár, bicska, gázrezsó);
fejlámpát, zseblámpát;
sütni valót (szalonna, kolbász, hús, konzerv, miegyéb), kenyeret, paprikát, paradicsomot, savanyút, egyebet, amit enni fog.
Sör, pálesz, üdítő ízlés szerint. Rágcsa, ropi, nápolyi, csoki szintén.
Én viszek gázpalackot, 3lábat és egy nagy serpenyőt, abban tudunk este/reggel sütni.
Reggelire nem tojásrántottát szeretnék, hanem inkább viszek kis süthető kolbászkákat.
A rántottával az a gond, hogy marha nehéz utána kimosni a serpenyőből. És ez rám/a nejemre marad...
A várható éjszakai hőmérséklet 0 fok körül lesz, esetleg enyhe fagy (fent leszünk ugye a hegyen).
De mivel december közepe van, ez senkit nem lephet meg.
Vasárnap reggel összeszedelőzködünk, megreggelizünk, és szépen hazakocogunk.
Kb. 11-12 között fogunk kijutni a 2/A útra (ezt nevezték át M2-re nemrég?) valahol Vác mellett,
innen mindenki ki tudja kalkulálni, várhatóan mikor ér haza.
Sárgumi, karcos autó javallott, lesz sár is biztosan, illetve lesznek karcos szakaszok is.
Kérdés esetén keressetek emailben/telefonon.
Valamit biztos kifelejtettem...