simonbobóka Creative Commons License 2015.12.04 0 0 3380

Kedves Kheiron,

 

babát várok, a 8.-9. héten lehetek. Ez a második terhességem, az előző problémamentes volt kis vérzéssel, majd szervülő hematómával a legelején.

Ez a terhesség is vérzéssel indult (kicsit nagyobbal).

Ekkor az ügyeletes doki megvizsgált hüvelyi uh-val a Klinika ambulanciáján, s miután azt mondta, nem tudja a dolgot megítélni, leküldött egy szonográfus hölgyhöz, aki egy másik géppel először hasi fejjel semmit, majd hüvelyivel 2 mm-es élő embriót látott, meg egy közepes hematómát alatta. Ekkor hivatalosan 7 hetes terhes voltam. (?)

 

Egy hét múlva a vérzés elmúlt, kontrollra kellett mennem, ahol ugyanaz a szonográfus hölgy, ugyanazzal a géppel, de hasi fejjel élő embriót látott ismét és 18 mm-es crl-t mért. Kicsit ledöbbentem a heti fejlődésén, meg azon, hogy hasi uh-n ilyen pici babát is ilyen pontossággal le tudott mérni (mert csökevényes önkritikával bírva is elmondhatom, enyhén szólva "erős" hasfallal rendelkezem), de nagyon örültem neki - ekkor már megfeleltem a menzesztől számított kornak (8. hét)

 

Tegnap - egy újabb hét elteltével - a magándokim fogadott, egy másik géppel, hüvelyi véggel: minden szép és jó, a hematóma szervült, szívhang van, de a crl 17-18 mm még mindig, akármilyen szögből is mérte. 

 

A dokim azt mondta, ne aggódjak, mert az első méréshez képest ez tökéletes fejlődés, nem érti a múlt heti adatot, bár azért azt hozzátenné, hogy a Klinikán a szonográfus hölgy sokkal jobban mér, mint ő, ugyanakkor a hasi uh-nál kicsit képlékenyebb a dolog... és hogy egy hét múlva ketten együtt fognak megvizsgálni a klinikai géppel...

 

Ez hogy lehet? Hogy lehet, hogy él, de nem fejlődött semmit? Így kezdődik - ne adj Isten' - egy magzatelhalás?

 

Vagy valami mérési hiba történt?

 

Mi a véleményed? 

 

Adataim: 

 

okt. 1 - utolsó menzesz első napja

 

nov. 2. - első poz. teszt

 

nov. 19. - vérzés, lelet (hüvelyi uh) - rfv-ben lévő uterusban szabályos petezsák, szikhólyag, ill. 2 mm-es élő embryo. Petezsák alatt 17x8 mm haematoma (7.hét,?)

 

nov. 25. - kontroll lelet (hasi uh) - az uterus üregében egy élő embryo látható, crl: 18 mm (8. hét), korábban ábrázolt haematoma vékony sávban ábrázolódik.

 

dec. 03. - magánrendelés (másik gép, hüvelyi) - női ökölnyi grav. rfv-ben lévő uterusban élő embryo, crl: 17-18 mm (terhességi kor: 8-9 hetes?), haematoma szervülőben.

 

Köszönöm, üdvözlettel: Bobóka