rferi Creative Commons License 2015.12.02 0 0 103892

Két éve vettünk egy kompresszort.

Nem nagy teljesítményű, csak egy 100 literes hozamú valami, mert nem kell nagyobb, de csendes kellett, ezért fogorvosi, olajmentes kompresszor, negyed millióért.

Az elsőt kihozták, és az lett gyanus, hogy a pasas nagyon menekült volna. Na mondom, előbb kibontjuk. Össze volt törve. Nem írtam alá a papírokat, cucc vissza. Eltelt két hónap, mire megint hoztak egyet, pasi elmondta, hogy azért ennyi idő, mert a másodikat ők is kibontották, és törött volt, azonnal visszaküldték. Tehát itt maradt a harmadik. Alig ment, mert tényleg csak ilyen féldecis pöffökre kell a megfogókban, hetente egyszer két órát.

Eltelt két év, halljuk, hogy nem áll le az istennek se, nyomás alig van, ellengben tűz forró. Gari nincs, szétkaptuk.

Na, a cuccnak annyi, az egyik dugattyú kompletten szétverte a hengerét, meg emiatt saját magát is, mivel a főtengelyén el tudott csúszni tengelyirányba, mivel rosszul volt felrakva a tengelyr. Nem 180 fokkal elforgatva a másik oldalhoz képet, és így a rögzítő hernyócsavarja nem passzolt a tengely lapolásához.

Megtaláltuk egy lengyel oldalon a cserélendő alkatrészeket. Gondoltuk nem közvetlenül vacakolunk vele, mert az nekünk nehézkes, helyette felhívtuk a forgalmazót, ahol kedvesen elirányítottak a szervizeshez.

Pasi harmadikra vette fel másnap, mondom mi van, mondja, hogy kell a pontos tipus, mer alkatrész, meg izé.

Mondom neki, telefon le.

Eltelik egy hét, felhívom, eredmény semmi, mert hát még a robbantott ábrát várják a tipushoz. Mondom neki, hogy mi megleltük a lengyel oldalon mi kell, csak meg kéne rendelni, meg kihozni, mi meg jól kifizetnénk, és mindenki boldog lenne. Jaj de jó, adjam meg a honlapot. Megadtam. Ennek három hete, azóta süket csend.

Mindjárt fel is hívom, és leordítom a fejét.

És ez egy negyedmillás készülék.

Sajnos nem mindenki nézi vevőnek a vevőt!

 

(zárójelben jegyzem meg, hogy miután így láttam belülről, én ezért a vacakért öt forintot nem adnék. A világon semmivel se jobb konstrukció, mint a 27 ezres obis kompresszorom. Csak azért halkabb, mert kevesebbet forog. De az meg megy 15 éve!)

Előzmény: philidor (103879)