APT Creative Commons License 2015.12.02 0 0 13702

Persze, hogy nem találtál információt a címerben lévő vésésről - a zsebórák tokján lévő "címerpajzs" gyárilag MINDIG üres volt, és pont azt a célt szolgálta, hogy a tulajdonos - ha akarja - oda vésethesse a saját monogramját, címerét, amijét akarja... Amit ott látsz - az az első tulajdonosra utal - nem az óra márkájára.

Azt pedig korántsem ritka, hogy a számlapon nem jelölték - ki kell nyitni a hátlapot, a belső porvédőn már valószínűleg lesznek jelzések (de még ez sem biztos), a szerkezeten már jóval valószínűbb - de még ott sem feltétlenül, de akkor már nagyjából be lehet azonosítani.

Így viszont a világon nincs az a szakértő, aki erre bármi értelmeset tud mondani - egy kívülről nem jelzett dupla fedeles óra - ennyi állapítható meg, nem több. Én a képekről felelősséggel azt sem tudom megmondani, hogy ez most aranytokos, vagy csak aranyozott (vagy csak simán olyanok voltak a fotózásnál a fényviszonyok, hogy annak látszik, lámpafény alatt én is bármikor lefotózok egy ezüst órát úgy, hogy teljesen meggyőzően aranynak látszik..).

 

Körömmel, de egy éles késsel biztosan ki tudod nyitni a hátsó fedelet - és az alatta lévő belső porvédő fedelet - onnan már jó eséllyel előbbre lehet lépni.

Előzmény: znofla18 (13699)