rferi Creative Commons License 2015.11.28 0 0 103767

Keversz mindent mindennel.

Ezek ötletek olyanoknak, akik csak annyit akarnak, amennyit. Azoknak segítség, neked meg nézned se kell, nemhogy megkummogni...

 

És sokszor ezek azért születnek, hogy ellenpélda legyenek a drága, és baromi idő-, munkaigényes daraboknak.

Egy jó példa erre a munkahelyemen elkészült fordított inga volt. Egy kiállításon mutatta be egy nagyokos csávó, hogy micsoda remek dolog, van egy rúd, ami az alsó végén van csapágyazva, felfelé áll, és a csapágyas részét tudja oldalra mozgatni egy motor egy egyenes pályán. A vezérlése meg olyan, hogy úgy mozgatja oldalra a motor, hogy függőlegesen álljon egyenesen. Iskolai bemutató darab, volt vagy 4 milla 15 éve.

A kollégám körbehümmögte, és mondta, hogy ezt simán meg lehet csinálni. Erre az okoska elkezdett kárálni, hogy hogyan képzeli, hiszen ez egy komoly cucc, innováció, anyámtyúkja.

Erre már a kollégám direkte a minimálverziót akarta megcsinálni, orra alá dörgölendő a csávónak. El is készült, egy falapon, egy rossz nyomtatóból kivett szíjjal és kerekekkel, meg egy próbanyákon összerakott elektronikával, az egész volt tízezer forint.

De volt egy plussza: körbeforgó potit tett a tengelyére, így lefelé lógásból indult, és a motor lendítette át felfelé, szemben a gyárival, ami csak pluszmínusz harminc fokban mozoghatott fent.

Mikor elkészült, elhívta a csávót....

Annak meg leesett az álla.

Előzmény: GPS (103765)