gabor144 Creative Commons License 2015.11.27 0 1 2993

Hány perccel kellene eltolni egyiket vagy másikat, hogy ne érjenek össze? Ha az egyik mondjuk 3 perccel későbbi közlekedése esetén már nem akadnának össze, akkor az az utáni azonos irányú vonat 2 perccel, a kettővel utána lévő 1 perccel később indításával nem lenne kezelhető a dolog? Tehát az 5 percenkénti indulás/érkezés helyett háromszor egymás után csak 4 perc lenne? Nincs ennyi tartalék a rendszerben?

 

Akár úgy is, hogy menetrendszerint csak 2-1-0 vagy 1-0-0 perccel tesszük későbbre, így lesz 1 vagy 2 perc "beépített késés" 3 vonatnak, viszont ha késik a Metropol, akkor nem kell a feszítettebb követést alkalmazni.

 

Tudom, meredek dolgok, de egy vonatnak ilyen miatt 25 perc többletet adni szerintem annyira rossz és laikusnak teljesen érthetetlen, nevetséges megoldás, (tudom, töküres lesz, de akkoris), hogy annak elkerülésére szerintem meredekebb dolgokat is be kellene vállalni.

 

Ha véletlenül valami újságíró megtudja (kicsi az esély rá, de azért nem elhanyagolható), akkor jó szaftos vasútlejárató cikket lehet belőle csinálni ("Egy óra alatt jutunk ki Budapestről, pedig nem késünk"), biztos jó az a Startnak? (Na jó, igazatok van, tökmindegy nekik...)

 

Ha mondjuk percre pontosan egy órát késik a Metropol, és összeakadna a 9.25-ös EC-vel, akkor milyen vonatnak és mekkora késést okozva kezelhető le a dolog?

Előzmény: István Gyuri (2985)