ghepard Creative Commons License 2015.11.24 0 0 4230

Hát azok a technikák, amiket gyakorolgatok hatásosak az most már biztos. Azt hiszem ezt mindenki megtanulhatja, hisz gyakorlatilag egyformák vagyunk 99.9%-ban. Ha nekem sikerült, akkor másnak is, csak gyakorolni és gyakorolni, no meg gyakorolni és megintcsak gyakorolni kell(lene).

 

Ott is, meg én afrikai törzsről is olvastam, ahol az volt a hagyomány, hogy az ember ereje az árnyékában van, ha azt találat éri a harc folyamán (például lándzsa), akkor az annyi, mintha magát az embert érte volna találat. Ez olyan erős volt, hogy pár nap alatt meg is haltak az árnyékukat ért találat miatt.

 

Tudom, néha kell valami gyógyszer meg orvos, ha nem magy másképp - de nálam ez nem az első helyeken van. Sokkal fontosabb számomra, hogy ezek nélkül boldoguljak.

 

Én sem tudok arról, hogy az énekesek élen járnának a hosszú élet elérésében. Azt és ahogyan élnek meg művelik a légzést nem is igen lehet. Gyakorlatilag csak az egyik végletet gyakorolják - mégpedig a minél gyorsabb belégzést és a hosszabb kilégzést. Az egyensúlyhoz a másik véglet is szükséges. No meg aztán itt van az életmódjuk, a sok utazás, a sok éjjeli fenntlevés, koncertek ekkor meg akkor, nem jó alvás, nem jó, nem jó időben táplálkozás, sok esetben nagyon stresszes élet. Sok az időpont, amit be kell tartani, ami nagy és állandó teher.

 

De például Gandhi is "csak" 78 évet élt, pedig nagyon nagy  guru volt a maga nemében.

 

Én egész másképp állok hozzá az élethez, mint az átlagember. Nem mindegy, mikor mennyit alszik az ember, mikor mit mennyit, hogyan eszik, hogyan emészti meg stb stb. Azt hiszem ezekkel a technikákkal tartani lehet a jó teljesítményt jó sokáig. Persze már holnap is felfordulhatok, de jelenleg a teljesítményeim alapján 125.53 évre mutat a megélhető rátám. Most 63.33 éves vagyok, tehát még kb 62.2 év megélhető lenne számomra. De mint írtam, már holnap, vagy még ma is felfordulatok, az ember nem tudja, mit hoznak a következő percek....... Addig is igyekszem élvezni az életet...

Előzmény: Sarkel-a (4229)