kitadimanta Creative Commons License 2015.11.21 -2 0 6938

"szerinted az bizonyítja az azonosságot, hogy istennél van a tárgy, miközben az istent úgy azonosítod, hogy nála van a tárgy."

Ez egyszerűen nem igaz.

A keselyűistennőt, Hekhbetet (Egyiptomban) gyakorlatilag élet és halál uraként tisztelték:

"Az egyiptomi nyelvben az anya és keselyű szavak (mwt) megegyeztek; feltételezések szerint az összefüggésbe hozást az okozhatta, hogy a keselyűk nagyon gondoskodók a kicsinyeikről, de mivel más kultúrák is imádtak keselyűforma anyaistennőket, és egyiptomi ábrázolásokon megjelenik az ellenségek holttestét marcangoló keselyű is, elképzelhető, hogy olyan, abszolút hatalmú istennőt láttak benne, aki képes életet adni és elvenni is."

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nehbet

 

[Nekhbet] "She was associated with the "Eye of Ra" [...] This association with the "Eye of Ra" clearly gives her a strong solar connection, but she was also described as the "healthy eye of Horus" (the moon) and named as the "Mistress of the heavens".

(Rá Szemé-vel is azonosították... Ez az azonosítás egy erős nap-kapcsolatot jelent, ugyanakkor Hórusz Szeme-ként (a Hold) is jegyezték és "A mennyek kisasszonyá"-nak is nevezték.)

http://www.ancientegyptonline.co.uk/nekhbet.html

 

18:28-31 között az egyik pilléren a Nap és a Hold szimbóluma látható, kísérteties hasonlósággal a Sumér Ur Nammu törvénytábláján látható szimbólummal.:

 

     

https://www.youtube.com/watch?v=Yt5FW-g8An8

 

"pontosan erre gondoltam én is, amikor képi megjelenítést is elhelyeztem 6909-ben."

Ebben az a fura, hogy a kézitáskákat nem tartod hasonlónak/azonos alakúnak a mezopotámiaiakkal, nem ismersz föl egy téglatestet, nem veszel észre egy hatalmas keresztet, viszont emberfejet látsz egy korongban.... amiről nincs semmiféle feljegyzés sem...

 

"headless bodies attacked by vultures"

Erre valók a keselyűk... Eltakarítják a hullákat.

Egyébként a fej nélküli test lehet egy áldozat is a keselyű által megszemélyesített istennek, vagy éppen az ellenséget szimbolizálhatja.

Akár így, akár úgy, a keselyű nagyon valószínű, hogy valamilyen isteni attribútum, és ott van a kosárkák közvetlen közelében.

Előzmény: emem (6918)