55judit Creative Commons License 2015.11.20 0 0 317

Örülök hogy tetszett a finomságom, és remélem azóta készítettél hasonlót már te is. Érdemes, hisz nem csak finom de egészséges is. Aki pedig a családját szereti, mindig egészséges édességet tesz az asztalra a fehér lisztes és finomított cukros sütemények helyett.

 

Mostanában gyakran iszunk frissen facsart leveket, és időnként magtejeket is. Tegnapelőtt úgy jártam, hogy keletkezett egy adag gyümölcs-és zöldség pépem, sőt a máktej után megmaradt mák töretet sem dobtam ki. Megmutatom, mihez használtam fel ezeket. Tegnap készítettem egy masszát a következőkből:

25 dkg alma-cékla pép, ami maradt lé készítés után

6 ek mák töret

2 kis marék  dióaprítva

kb 3 dlvíz + 3 ek méz ezek elkavarva

10 db aszalt barack (ez nem saját aszalás)

A barack kivételével minden egyebet összekutyultam, hogy kenhető massza legyen belőle. Az aszaló egy lapján tapadásmentes lapon szétkentem.

Bejelöltem mekkora darabokat szeretnék látni ha készen lesz, és a tetejére raktam az eldarabolt barackot. Kicsit rányomkodtam.

Ma reggelre a kockák szétváltak, a lapok megszikkadtak annyira hogy egyenként megforgathassam őket. A tapadásmentes lapot kivettem alóla, és visszatettem tovább szikkadni.

A végeredmény pedig ünnepi asztalon is jól mutat.  Kis süteményes tányéron azért mutattam volna egyet nagyobb méretben hogy jobban lehessen látni, de sajnos homályos lett.

 

 

 

Előzmény: gobe l (316)