Katana750
2015.11.19
|
|
0 0
7662
|
Sajnos vagy inkább hála istennek hőfokszabályzási gondok nincsenek(másmilyenek se) az Ibizával. Manuális klímás, szeptemberben volt 12 éves, még nem kellett után tölteni a gázt. A nyáron bizonyított. Görögországba menet éjjel nem kellett klímázni és csodás 5,3at bírt fogyasztani. Na hazafelé kicsit más volt a helyzet. A 14 órás úton 12őt ment a klíma. Nis-től fokozatosan emelkedett, Belgrádban más 43°c volt a hőmérséklet. Mindjárt 7,5lett a hazaút átlagfogyasztása. De ez nem panasz, csak úgy megjegyeztem. Azért volt váratlan ez a trafó probléma mert a szerelőm direkt kicserélte a gyertyákat a hosszú út előtt mondván, hogy a szar gyertya kifingatja a trafót. Szarok nem voltak, de elég régiek és már vagy 60 ezret futottak. Egyébként szerintem ez sem igazi probléma. Egy hónap különbséggel(2004 X. hó.) egy ismerősöm vett egy hasonló(1,4es) Cliot. Ő már mind a 4 trafót kicseréltette(nem is egyszer) az évek során. Az elsőt már kb. 3 évesen. Persze egy Renault-tól mit várjunk? :-) A rugózási kényelmen kívül mindenben jóval gyengébb kocsi a Clio. Ha átjön a haver mindig megnézi, hogy az akksim még a gyári e? Az! A Renault 3-4 évente kifingatja azt is. Nagyon tetszik a legújabb Ibiza, de annyi rosszat hallok a kis turbós motorokról Skodásoktól, Golfosoktól, hogy úgy döntöttem nem cserélem le a kicsit. |
Előzmény: StingeR (7657)
|
|