Buschiné Creative Commons License 2015.11.19 0 0 270

Szeretettel üdvözlök mindenkit aki a bichon fajták után érdeklődik.

Új honlapunk itt található: http://bichonfajtamentes.ahonlap.hu/ .

(Külön köszönet érte Füleki Hajninak! :) )

Tájékoztatásul szeretném leírni azoknak akik nem ismerősek még az állatvédelemben, hogy a sintértelepek (más néven gyepmesteri telepek) NEM menhelyek! Tehát az Illatos úti telep sem menhely! A különbség: a sintértelepeken a talált kutyáknak 14 napig keresik az eredeti gazdáját, ha ez idő alatt nem jelentkezik, akkor 14 nap után örökbe adható, vagy altatható!) A gazdájuk által leadott kutyák pedig akár azonnal altathatók! Tehát, ha segíteni szeretnél egy szerencsétlen sorsú kutyának, akkor először a lakóhelyed szerinti sintértelepre látogass el!

Akik elveszett kutyájukat keresik, vagy találtak egy kutyát azonnal a helyi állatorvost keressék fel.

Elveszett kutya esetén a chip regisztrációnál írassák be az állatorvossal, hogy a kutyát keresik, valamint ellenőriztessék, hogy a megadott telefonszám szerepel e, ill. még aktuális e?

Talált kutyánál pedig az első, hogy van-e benne chip ami alapján a gazdit azonnal lehet értesíteni.

 

FIGYELEM! A chip nem tartalmaz nyomkövetőt, tehát az alapján nem lehet tudni az elveszett kutya hol van!

A tulajdonosváltozáskor rögtön írassátok át a chipnél az elérhetőséget! Az előző gazdi  ellenőriztesse az átírást, vagy jól őrizze meg az ajándékozási-, vagy  adásvételi szerződést, melyen az új tulajdonos elérhetőségei rajta vannak.

 

FONTOS!!! Sok esetben a regisztrált chipes kutyában nem találnak chipet!

Miért van ez? Előfordul, hogy a beültetés után nem vették észre, hogy a chip kicsúszott, mely hosszú szőrű kutyáknál egy ideig a bundában marad, később kiesik. A chip sérülése ritkán fordul elő, vagy baleset vagy szándékos rongálás miatt. Tehát, ha a talált kutyában a leolvasó nem jelezné a chipet, akkor is keresni kell az eredeti tulajdonost!

 

Bármilyen problémátok, kérdésetek van, illetőleg sürgős esetekben, megtalálhatók vagyunk a facebookon , akár a Bichon Rescue Hungary oldalon:

https://www.facebook.com/bichon.rescue.hungary/

 

vagy a Bichon fajtamentés csoportban: https://www.facebook.com/groups/bichon.fajtamentes/

 

Akik kedvet éreznek arra, hogy valamilyen módon segítsenek a bichonok mentésében, kérjük jelezzétek az elérhetőségeinken.

Rengeteg szakmai anyaggal, tanácsadással tudunk segíteni, kérdezzetek a fenti elérhetőségeken. Ezen a fórumon nem vagyunk napi szinten jelen, kérjük megértéseteket.