duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119017

Nem azt fogod kapni, mint amire számítasz. A lentebb leírtak mellé hozzátenném azt is, hogy az alszesz 20-25 fokos alkoholtartalma érdemben kevés illóanyagot tud kiszedni a fűszerekből, illetve nem igazán azokat, amiket örömmel látnál a párlatodban. Jellemzően a vízoldékony alkotórészek fognak belekerülni az alszeszedbe. Inkább a tömény, hígítatlan párlatodba tegyél számodra kedves fűszereket és csak azután hígítsd a kívánt szeszfokra. Mindenből csak keveset, kevesebbet, mint amit elsőre gondolnál. Hozzátenni mindig lehet, de kivenni belőle már nem! A fahéj mellett pont a szegfűszeg a másik olyan fűszer, amivel nagyon kell vigyázni, mert ha már egy lehelettel több van belőle, úgy csíp és mar, mint a veszedelem! Mindennap illatolni és kóstolni kötelező! Osztom én is azon véleményt, hogy alatta érződnie kell az eredeti párlat ízvilágának is, mert különben ennyi erővel finomszeszbe is áztathatnád a fűszereket. Jó kísérletezgetést!

Előzmény: a_kis_donatellácska (118988)