e-smoker Creative Commons License 2015.11.12 0 1 480

Nevetséges a kormány erőlködése. Egyértelműen a Lázár-féle cigilobbi tevékenységét látom benne. Most novemberben 3. éve, hogy átálltam az e-cigire, nagyjából 95%-ban. Néha, elszívok egy-egy szál hagyományosat.

Eddig, csak pozitív tapasztalatokat szereztem. A kaffogó köhögés elmúlt. A fogam kezdi elveszteni nikotinos sárgaságát. Súlyom nem gyarapodott, csak 4 kilót.( Az is a nyári nagy melegben folytatott szesz miatt) Sör iránti mérhetetlen szeretetemnek köszönhetően. Tavaly elkezdtem bringázni, és két nyár alatt, 3.200 km-t tekertem le. Tekerés közben, néha megállok gyönyörködni a tájban, és elszívok egy e-cigit. Majd, minden erőlködés nélkül, továbbtekerek. Ez esetenként, minimum 37 km. Nem köpöm ki a tüdőmet. Hogy tetézzem, lejárok testépítőbe a téli szezonra való tekintettel, hogy ledolgozzam a 4 kg pluszomat. Mindezt 52 évesen. 19 éves korom óta szívtam a hagyományost, nyakra-főre. Edzés után minden probléma nélkül, elszívok egy adag e-cigit. Nincs szédülés, terhelt tüdős köhögés, stb. Mi ez, ha nem áldás egy nikotinistának.:-)

Sosem volt célom leszokni róla. Ha sörözök és megkívánok egy slukkot, csak szippantok egy-két dózist. Ugyanez hagyományos cigivel, egy teljes szál elszívását jelentette. Mostanában, meg az utcára kellett volna kijárnom. Ha bevezetik ezt az új törvényt, megint mehetek az utcára, ahol majd a kocsik kipufogógáza mérgez, és nem az e-cigi. Igaznak tartom, hogy emberek millióinak életét mentheti meg - vagy menthette volna meg eddig is - ez a találmány.  Összegezve, nekem megváltoztatta az életemet, és jó irányba.

 

Idióta lobbisták!

 

Örömmel olvastam alább, hogy hozzáértők is nyilatkoztak - pld. vegyész - a témával kapcsolatban, megerősítve az általam tapasztaltakat.

 

Sziasztok!