isabellee Creative Commons License 2015.11.11 0 0 308

 A Kinsey skalanak ugyanugy nincs ertelme, mint mondjuk az "alkoholizmus skalanak". Mind a ketto  ' vagyakozas / cselekedet ' . Ezeket nem lehet merni.

 

 A lakossagon belul csinalhatunk skalat az IQ-rol, a magassagrol, a testsulyrol (ami szinten valtozhat), a cukorbetegseg mertekerol, stb. Ezek mind konkret es merheto dolgok.

 

Ha Kinsey skala van, akkor alkoholizmus, drog-fuggoseg, kenyszereveszet, stb. skalak is lennenek. De nincsenek.

 

Mi a celjuk ezeknek a skalaknak? A vagyakat lehet manipulalni. Lehet, hogy valaki soha nem gondolt a homoszexualitasra, de egy porno film megnezese utan kedve tamad. De attol, hogy kedve tamad, meg nem lesz sem homo, sem biszex. Mert van jozan esze es szabad akarata, es ha eldonti, hgoy az egyetlen helyes szexualis kapcsolat a hazassagon belul letezik, akkor elutasit minden masfele kapcsolatot.

Mivel vagyunk elobb ezzel a skalaval ? Kin vagy min segitunk ezzel ?

 

Ezt mind meg akkor gondoltam (lehet, hogy le is irtam, mar nem emlekszem), mielott meg olvastam volna Kinseyrol. Mert egyszeruen ez a skala egy agyrem. Igen, azt mondom, hogy ez egy tudomanyozatlanul megalapozott dolog. Es igen, innen a fotelbol (vagy szekbol), mert altalaban az emberek szekben vagy fotelban szoktak ulni amikor olvasnak, irnak, stb. (Majd biztos azzal jossz, hogy lehet agybol is.)

 

Most akkor mar a wikipediat sem fogadod el? Szerintem nem igaz, hogy Kinsey egy perverz volt, es a kutatasaban kurvak, bunozok, homoszexualisok, es pedofilek vettek reszt ?

 

Azt alltitottad, hogy voltak onkentesek. Jo, ha szerinted en megint csak nem tudom, akkor tessek: ird le te, hogy hany szazalekban votlak kurvak, bunozok, homoszexualisok, pedofilek, es onkentesek. Es ezek az onkentesek hogyan tevedtok ossze. Mivel te annyira  " TUDOD " .

 

Kinsey konkluzioja pedig teljesen eltero a 2013-as HIVATALOS felmerestol.

Előzmény: Törölt nick (307)