isabellee Creative Commons License 2015.11.11 0 0 306

Anno sokan ugyanígy megsértődtek, mert kiderült, hogy nem a Föld a világegyetem közepe. A valóság létezik abban a formájában amiben van,

 

Pontosan ezt akartam irni. Sokaig azt hittek, hogy a Fold lapos, es a vilagegyetem kozepe. Senki sem kerdojelezhette meg. A tudomanyok viszont mindig valtoznak. Es pont a megkerdojelezes viszi elore. Ahogy a "Fold lapos" nem volt valosag, ugyanugy nem valosag a Kinsey skala is. Es ezt joga van barkinek megkerdojelezni, mint minden mas tudomanyos allitast. Az nem okoz semmi gondot, hogy vannak, akik az egesz pszichiatriat pseuodscience-nek nevezik. (Pedig egy pszichiaternek el kell vegezni az orvosi egyetemet, + sok ev szakkepzest). Viszont azzal van bajod, hogy valaki a Kinsey skalat es Kinsey kutatasait megkerdojelezi. Az utana jovo kutatasokat is meg lehet kerdojelezni. Az oltasok hatekonysagat, a gyogyszereket, a taplalkozas tudomanyt, stb, is megkerdojelezik.

 

Ez a Kinsey skala annyira nyilvanvaloan hibas, hogy egy normalis ember 5 perc utan azt mondja, hgoy hulyeseg. Nyilvan a relativitas elmelet elemzesere joval tobb ido kellene. Es orulok, hogy a Kinsey skalarol meg akkor alkottam velemenyt, amikor nem is tudtam a hatteret. A hatter megtudasa engem csak meg jobban igazolt.

 

Nem tudom, hogy volt-e olyan onkentes, aki nem volt prostitualt, bunozo (bortonbol jott), pedofil, homoszexualis, stb. De ha volt is ilyen, annak az onkentesnek is magas szexualis igenye es aktivitasa lehetett. 1948-ban ki vallalkozott ilyen szex dologban onkentesnek? Aki szelsosegesen szerette a szexet. Meg a mai korban sem vallalkoznanak sokan. Ha nem volt kulonbseg az onkentesek es a prostik, stb. kozott, akkor ez azt jelenti, hogy ok is ebbol a "kulturkorbol" kerultek ki. Vagyis, ez az egesz nem volt egy jo reprezentativ minta.

 

Nezd meg a 2013-as felmerest. A lakossag kb. 3%-a vallja magat homonak vagy biszexnek. Ez egy hivatalos felmeres. Tehat sem a Kinsey, sem az utana jovo kutatasok nem igazak.

 

En ezek utan mar nem fogom magam heteronak vallani. Csak normalis embernek. Ugyhogy engem senki se tegyen fel erre a skalara. Es szerintem az emberek kb. 97%-a is igy gondolja.

 

Ezutan majd skalat fognak kesziteni a nemi identitasrol is. Mert mar nem ferfiak es nok leszunk, hanem midenfele transgend-ek. Conchita Wurst majd megkapja a 3-as pontot. :)

 

Az alkoholizmusra is keszithetunk egy skalat. Anti-alkoholista = 0 pont total alkoholista = 6 pont. De ez semmit sem jelent. Aki anti-alkoholista, az is el kezdhet inni, sot alkoholistava valni a jovoben.

 

Tehat ezek a skalak total ertelmetlenek.

 

A skalaknak az allando ertekek meresenel van ertelmuk. Pl. IQ, ami nem nagyon valtozik. Amerikaban gyakorlatilag az osszes felveteli (az ovodatol a master kepzesig) az IQ-t meri. Nem arra kivancsiak, hogy mennyit tudsz, hanem hogy milyen okos vagy. Ez pedig tobbe-kevesbe allando.

Előzmény: Törölt nick (303)